Bacalao
Tips: 1 kg salt klippfisk gir ca. 1 ½ kg utvannet fisk.
Poteter, beregn 3-4 poteter pr person, velg kokefaste poteter.
Vann ut fisken i 4-5 døgn i et stort rommelig kar.
Skift vann flere ganger.
Rens ev fisken godt for skinn og ben.
Ev skinn og ben blir lettere å fjerne hvis klippfisken får et oppkok før
skinn og ben fjernes.
Rens og skjær løk i skiver og finhakk hvitløken.
Hell ca 1 dl olje i en kasserolle og surr løk og hvitløk til de er blanke,
tilsett tomatpure og la ”frese 2-3 min.
Ha i hermetiske tomater, resten av oljen og kajennepepper eller chili.
Kok opp og la trekke i ca 30 min.
Tilsett hermetiske flådde paprika og kok videre i ca 10 min. ( Så langt kan retten kan forberedes i god tid før servering).
Skrell og del poteter i skiver , legg i kasserollen, kok opp og vend lett om.
Kok i ca 20 min til de begynner bli møre.
Legg i utvannet klippfisk i porsjonsstykker i kasserollen, kok opp og la
trekke til fisken er mør 10-12 min.( avhengig av tykkelsen på stykkene).
Smak ev til med litt salt og grovmalt pepper.
Flatbrød eller fersk brød og sorte oliven smaker godt ved siden av.