Smultringer

Visp eggedosis av egg og sukker.
Stivpisk fløten.
Bland stivpisket fløte og rømme i eggedosisen.
Rør i det tørre, rør lett.

Bruker du kjøkkenmaskin, skal du røre melet så vidt inn.
Hvis du rører deigen for mye blir den seig og vanskelig å kjevle ut.
Deigen skal være litt klissete.

Dekk til bakebollen og sett deigen kaldt natten over.

Smelt 1 ½ kg smult i en jerngryte.
Ha lokk i nærheten og hold deg unna vann (brannfarlig).
Test om smulten er varm nok ved å stikke skaftet på en tresleiv ned i smulten.
Når det putrer rundt tresleiva, er smulten passe varm.

Mens smulten blir varm, del deigen opp i mindre biter og kjevle hver bit ut til en leiv på 1 – 1 ½ cm tykkelse.
Stikk ut smultringer med en smultringutstikker.

Stek ikke mer enn 4-5 smultringer om gangen.
Smultringene synker først før de kommer opp igjen.
Snu smultringene med hjelp av skaftet på en tresleiv.
Ta opp smultringene og legg dem på en rist kledd med kjøkkenpapir.

Avkjøl og legg i poser eller tette bokser i fryseboksen.

Se mer:

578546

Mer innhold fra TV 2