Erlend Hanstveit (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Erlend Hanstveit (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)

Viking vurderer Hanstveit

Erlend Hanstveit kan bli Thomas Pereiras erstatter i Viking.

Viking har lenge jaktet på en erstatter for veteran-backen Thomas Pereira, som har spilt 244 Tippeligakamper for Stavanger-klubben siden debuten i 1997.

Branns venstreback Erlend Hansteit er etter det TV 2 Sporten kjenner til en av kandidatene Viking vurderer. I torsdagens 2-0-seier over Deportivo på Brann Stadion så Vikings sportsdirektør Egil Østenstad og trener Uwe Rösler Hanstveit i aksjon fra tribunen.

- Erlend er åpen for en ny klubb, men samtidig synes han selvsagt at Brann er en fin klubb å være i, forteller venstrebackens agent Per Bjarte Hanstveit til TV 2 Sporten.

Bosman-spiller
Hanstveit er Bosman-spiller ved sesongslutt og kan dermed gå gratis til en ny klubb. Brann har hentet inn venstrebacken Bjørnar Holmvik fra Stabæk fra og med neste sesong.

- Seks måneder før kontrakten går ut kan vi snakke med andre klubber. Men foreløpig vil Erlend vente med en avgjørelse til etter sesongen. Neste overgangsvindu åpner jo ikke før i januar neste år, poengterer FIFA-agenten.

- Har dere vært i kontakt med Viking?

- Nei, vi har ikke fått en konkret henvendelse, svarer han.

Verken Viking-trener Uwe Rösler eller sportsdirektør Egil Østenstad ønsket å kommentere interessen for Hanstveit overfor TV 2 Sporten fredag.

- Lysten på utlandet
Ifølge Per Bjarte Hanstveit er venstrebacken selv mest lysten på et proffopphold i utlandet.

- Skal han forlate Brann tror jeg at utlandet frister mest, konstaterer han.

- Er det interesse fra utenlandske klubber?

- Ja, det er det. Men jeg vil ikke kommentere navn på klubbene eller hvilke ligaer det dreier seg om, sier en svært hemmelighetsfull Hanstveit.

Venter til sesongslutt
27 år gamle Hanstveit har vært i Brann i ti år og haster ikke med å ta en avgjørelse med tanke på sin fotballfremtid.

- Det er ikke vits i å ta noen avgjørelse nå på høsten. Jeg vil vente til etter sesongen, slo backen fast overfor BT tidligere denne uken.