Kris Stadsgaard  (Foto: TV 2/)
Kris Stadsgaard (Foto: TV 2/)

- Litt trist å se

«Norske» Brøndby måtte kapitulere mot trøndersk dynamitt.

Brøndby - Rosenborg 1-2

Se intervju med Kris Stadsgaard, Erik Hamrén, Per Ciljan Skjelbred og Alexander Lund Hansen i videovinduet øverst i saken!

KØBENHAVN/BERGEN (TV 2 Sporten): Etter at Rosenborg rundspilte Brøndby i første omgang på Brøndby Stadion la danskene om på taktikken.

Spillemessig hjalp det for danskene, som kom mer med i kampen, men det imponerte ikke Kris Stadsgaard eller Erik Hamrén.

- I første omgang spiller vi godt langt bakken og i andre omgang blir Brøndby nødt til å slå lange baller. Det er jo det de kaller «norsk fotball» i Danmark, og det går de selv over til i dag. Det er litt trist å se, sier Kris Stadsgaard til TV 2 Sporten.

Rosenborg-trener Erik Hamrén, som selv har vært trener i danske Aalborg, er enig med sin danske midtstopper.

- Vi spiller veldig, veldig bra i første omgang. Vi fikk litt mer problemer i andre omgangen når Brøndby begynt å spille «norsk», som man sier her i Danmark. Det var mange lange baller på deres to nye spisser, sier Hamrén.

Det svir nok for danskene, for i vårt naboland er det få ting på fotballbanen som er mindre flatterende enn å spille «norsk».

- Litt for naivt
At det ble Rosenborg-seier overrasket neppe Erik Hamrén, fordi RBK-treneren har knekt Brøndby-koden for lenge siden.

- Jeg tror det er den sjette kampen på rad jeg vinner mot Brøndby, sier han. Hamrén mener det var litt naivt spill av Rosenborg som var med på å slippe Brøndby inn i kampen igjen.

- Vi hadde litt vanskelig for å få vekk ballen og de vant litt for mange andreballer. I perioder spiller vi litt for naivt i andre omgang. Vi skal frem for enhver pris og så mister vi ballen og gir dem muligheten til å kontre. Vi hadde hodet litt under armen - det var ikke like klokt hele tiden, sier Hamrén som har lært følgende etter Brøndby-kampen:

- I Europa må vi lære oss å spille klokere.

Rosenborg-treneren har også klokketro på avansement etter borteseieren.

- Vi har fått et meget godt resultat. Vi går alltid for seier og det gjør vi på Lerkendal også, sier Hamrén.

- Vi var et bedre lag
Per Ciljan Skjelbred scoret seiersmålet for Rosenborg og var også strålende fornøyd etter seieren.

- Når det blir 2-1 så er det jo en viktig scoring. Det er veldig godt å ta med seg hjem, men det er en kamp igjen og vi har en kamp på søndag så vi får kose oss med det i dag og lade batteriene igjen i morgen, sier matchvinneren som også sier seg enig i at trøndernes avslutning ikke var optimal.

- Det er et bra lag og vi må være med i 90. minutter. Hvis ikke slipper vi inn et par tullemål slik vi holdt på å gjøre på slutten her, sier Skjelbred som allikevel mener det var en fullt fortjent seier.

- All respekt for Brøndby, men i dag synes jeg vi var et bedre lag og vi avgjorde når vi måtte avgjøre, sier midtbanetalentet.

- Er du trygg på avansement?

- Det er vi aldri, men det ser bra ut nå, sier Skjelbred.

Se høydepunktene fra kampen her:
263598