Sushi

Ciscomar Mogueis og Wolfgang Schlereth fra Alex Sushi er læremestere


1 liter Alex' Pozusaus:

0,5 liter ponzu saus, japansk sitonsyre, kan kjøpes i Asia butikk
0,5 liter soyasaus. Kikkoman vanlig
10g Hot Chili saus
10g fersk hakket ingefær
1/bunt Fersk hakket korianderblad

Til 4 personer brukes 16 cl av denne sausen.

Alle ingredienser blandes sammen og settes kald før servering.

TILBEREDNING AV SUSHI RIS:

(marinert ris med eddik)

200 g Sushiris, ( best fra Japan butikk )

ca. 350 ml vann

Til Laken:

30 ml riseddik

1 ss sukker

1 ts salt

Laken varmes uten å koke og røres om til sukker og salt er oppløst.

Risen vaskes med lunket vann ca 4 - 6 ganger.
Dette for å skylle bort eventuelle ”urenheter” samt stivelse.

Ris og vann gis en rask oppkok under lokk, deretter trekkes risen på svak varme ca 20 minutter, tas vegg fra varmen og trekkes i 10 minutter til.

Ferdig kokt ris tas over i en bakk og fordeles slik at kokeprosessen stanses.

Riseddik helles over den fordelte risen og blandes godt. (marinering)

Avkjøles litt før bruk.

Se videre:

572254

Mer innhold fra TV 2