Fisk -og grønnsaksgrateng

Servert med yoghurt- og sennepsremulade

Damp fisk i en kasserolle i litt lettsaltet vann i 3-4 min.(Fiskekraften kan erstatte litt av melken i sausen.)

Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet .

Smelt smør, tilsett finhakket løk og surr til løken er blank, rør inn hvetemel og spe med melk.
Kok opp sausen under omrøring.
Smak til med salt og krydder.

Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer, grønne erter eller grønnsaksblanding (frosne), fisk og makaroni.
Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i gratengsausen.

Fyll gratengen i en smurt form.
Dryss over malt brød blandet med finrevet ost.
Stek gratengen på nederste rille i stekeovn ved 200 oC i 40-50 min.
Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom.

Server med kokte poteter og råkost av gulrøtter og revne epler.
Press saft av ½ - 1 sitron, smak til med litt sukker og vend inn i råkosten.

Tips:

Fiskegrateng kan også lages på rå fisk, tilsett da 1 ss hvetemel ekstra i sausen og stek fiskegratengen 6-8 min lengre.
Rå fisk tilsettes direkte i den hvite sausen.

Yoghurt- og sennepsremulade:

Bland alle ingrediensene, smak til med sitronsaft, salt, pepper og sukker.