Mjelde
Mjelde
Olafur Örn Bjarnasson  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Olafur Örn Bjarnasson (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Erik Huseklepp  (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Erik Huseklepp (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
Erik Huseklepp  (Foto: Hommedal .Marit/SCANPIX)
Erik Huseklepp (Foto: Hommedal .Marit/SCANPIX)
Rodolph Austin  (Foto: Hommedal .Marit/SCANPIX)
Rodolph Austin (Foto: Hommedal .Marit/SCANPIX)

- Faktisk litt skuffet

Brann slo spansk storlag. Se målene her.

Brann - Deportivo 2-0 (2-0)

Brann Stadion (TV 2 Sporten): Brann var klart best på Stadion, og kunne med litt bedre effektivitet vunnet med både fire og fem mål på et glissent Brann Stadion.

- Slik som vi har slitt i år, er dette et bevis på at vi faktisk kan spille fotball. Jeg hadde sett for meg at vi kunne slå Deportivo med flere mål, men ikke at jeg skulle stå her etter å ha vunnet 2-0 og være faktsik litt skuffet over at vi ikke vant mer.

Se intervju med Mons Ivar Mjelde etter kampslutt:

263575

I kampens 20. minutt ble Erlend Hanstveit revet ned i Deportivos 16-meter. Brann ble tildelt straffespark. Olafur Örn Bjarnason satte ballen oppe til venstre for keeper. Dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

Få minutter senere, raidet Erik Huseklepp 70 meter før han sendte Olafur Örn Bjarnason alene med keeper, men denne gangen misset islendingen. Huseklepp fanget selv returen, men klarte ikke å score.

Dette var tredje gang Huseklepp stod bak en stor sjanse.

Etter åtte minutters spill fintet han seg fri og skjøt fra 18 meter. Ballen gikk lite utenfor den venstre stolpen.

Fem minutter senere dro han seg fri langs høyrekanten. Men ingen Brann-spillere dukket opp i rett posisjon foran målet og Lopo klarerte like utenfor stolpen.

Les også: Brann klaget på Deportivo

2-0 kom på et langskudd fra Jan Gunnar Solli. Daniel Aranzubia klarte ikke å holde det ikke alt for godt plasserte skuddet fra Branns høyrekant.

Se målet i videovinduet øverst på siden!

Stormløp etter pause
Brann-offensiven fortsatte etter pause. Erik Huseklepp var nær ved å øke til 3-0 i det 50. minutt, men traff bare innsiden av stolpen da han fikk vende opp og skutt fra hjørnet av femmeteren.

Utover i 2. omgang, tok gjestene mer tak i kampen, men de store sjansene har foreløpig uteblitt.

Tvert imot var det Brann - med hvem andre enn Erik Huseklepp - som var nærmest scoring i slutten av 2. omgang. Seks minutter før slutt var alene med keeper etter å ha spilt vegg med Björnsson. Dessverre gikk skuddet utenfor. Like etter måtte Andres Guardado nærmest rive trøyen av Huseklepp for å hindre ham i å storme gjennom alene mot keeper. Men holdingen - som må ha mest en av UEFA-cuphistorien mest overlagte - gjorde nytten, og Deportivo-spilleren slapp unna med gult kort.

Anført av Juan Carlos Valeron, trykket Deportivo på de siste minuttene, men Kenneth Udjus ble aldri satt på de helt store prøvene.

Dermed har Brann sørget for et glimrende utgangspunkt foran returmøtet i Spania.

Rudy fra start
Mons Ivar Mjelde gjorde én forandring på laget som spilte 1-1 mot Viking søndag. Rodolph Austin tok Tiljan Jaitehs plass på midtbanen.

- Rudy har vist såpass mye spennende at jeg vil se mer av ham fra start. Tijan mangler en del grunntrening, som gjør at han gjerne ikke bør spille alle kampene, sier Mons Ivar Mjelde til TV 2 Sporten.

Han satset offensivt.

- Det er det Rosenborg har lyktes med. Vi er på hjemmebane. Skal vi utvikle oss på dette nivået, må vi tore.

Dette sa Mjelde før kampen:

263548