Grovt, knafritt brød

Glutenfritt brød bakt i ildfast form

Oppskrift hentet fra boken "Smakfulle, glutenfrie" av Lene Simonsen.

Bland det tørre.
Tilsett vannet og rør kjapt sammen.
Deigen blir ganske løs.

Strø litt mel over deigen og ha plastfolie over bakebollen.
Sett til heving på kjøkkenbenken i 18 -20 timer.

Når deigen er ferdig hevet, strøs godt med mel på enten bakeplate av plast eller et bakepapir.

Hvelv deigen på melet, brett den løse deigen ca 8 ganger inn mot midten ( bruk en slikkepott eller bakespade).
Strø litt mer mel over deigen.

Sett bakebollen over deigen og la den stå til heving ca 2 timer.

Etter ca 1 ½ time, sett på stekeovnen til 270 oC og sett den ildfaste gryten inn i stekeovnen for oppvarming.

Ha godt med mel på brøddeigen før den hvelves over i den varme ildfaste gryten.

Senk temperaturen til 260 oc.
Stek brødet med lokk ev aluminiumsfolie i 30 min.
Senk temperaturen til 250 oc, ta av lokket og stek videre i 20 min.

Brødet skal få en mørkebrun, sprø skorpe.

Se mer:

561792