Rødspette
Og bønnesalat
Oppskriftene er hentet fra kokeboken ” Mat for livet , Smart lavkarbo for hele familien ” Av Fedon Lindberg, Fedonforlaget
Bønnesalat:
Alle typer bønner kan brukes i denne oppskriften, hermetiske eller tørre som
du har lagt i vann og kokt selv.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Bland bønner, vårløk og kruspersille og rør inn halvparten av dressingen.
Del salatblader i biter og bland med paprika, slangeagurk og tomater.
Legg salaten på tallerken, ha bønneblandingen over, dekk med skinke eller
cottage cheese og hell resten av dressingen over.
Dryss litt basilikum på toppen.
Rødspette med ristede pinjekjerner og hvitløksspinat:
Rødspette kan byttes ut med annen type fiskefilet.
Pinjekjerner brunet i litt smør gir en særlig fin smak til denne enkle
retten.
Smelt smør i en stekepanne over middels varme.
Ha i pinjekjerner og 2 ss sitronsaft, rør sammen og la små koke i ca 1 min
til pinjekjernene er gyllenbrune.
Ta opp pinjekjernene.
Krydre fiskefiletene med salt og pepper, ha 2 ss olje i stekepannen, varm til
middels varme, legg filetene i panne i stek i 2 min på hver side (litt
lenger tid for tykkere fiskefileter) , til fisken deler seg i flak.
Legg på fat og dryss med pinjekjernene.
Dekk med folie.
Tørk ut av pannen, tilsett 1 ss olje i middels varm panne.
Ha i hvitløk og spinat og la surre i ca 5 min til spinaten er myk.
Tilsett resten av sitronsaften og la surre ca 1 min for å blande smakene.
Legg spinaten på serveringsfat med fiskefileten på toppen.
Server med sitronbåter.
Se mer: