Fransk løksuppe

Smakfull og varmende

Mat til mange for en rimelig penge.

Rens og del løken i tynne skiver og hakk hvitløk.

Varm smør i en vid gryte.
Tilsett løken og la den surre på svak varme under omrøring til løken «faller» sammen og blir blank, 15-20 min (løken skal ikke bli brun).
Tilsett hvitløk og timian mot slutten.

Tilsett hvetemel og sennep og la surre et par min, før vin eller eplejuice tilsettes under omrøring.
Kok opp og tilsett kraft og laurbærblad.
Kok opp og la suppen trekke 40-50 min.
Smak til med salt og pepper.

Skjær skorpen av loffen, skjær ”innmaten” av loff i terninger og rist i litt olje i en stekepanne.

Fordel suppen i ovnssikre porsjonsformer, legg loffterningene over og dryss over rikelig med ost.

Gratiner i varm ovn 250 oC i 6-8 min eller under grillen i kort tid.
Til osten har fått en gyllen farge.

Server med fersk godt brød, gjerne valnøtt- eller olivenbrød.