Vaniljeboller

Med sjokoladetrekk

Oppskriften er fra Marianne Sveen som spiller i jentebandet Katzenjammer

Bollene:

Lag bolledeig på vanlig måte.
Dekk til bakebollen og la deigen heve ca 45 min.
Lag vaniljekrem mens deigen heves. ( Se egen oppskrift)

Kjevle ut den ferdig hevede deigen til den er ca 1 cm tykk.
Skjær ut sirkler 10-15 cm (bruk gjerne en skål).

Legg en toppet spiseskje med avkjølt vaniljekrem i midten av sirklene.
Pakk inn vaniljekremen ved å brette inn endene av deigen og klem deigen sammen slik at det blir tett.
Snu bollen rundt.

La heve til dobbel størrelse.

Stek dem på 180 grader ved varmluft, 210 ved vanlig over og undervarme i 12 – 15 min .

Avkjøl før sjokoladeglasur smøres på.

Se mer:

559299

Vaniljekrem:

Kok opp melk med splittede vaniljestenger.

Egg, plommer, maizena og sukker piskes godt sammen(ikke luftig).

Hell den varme melkeblandingen over eggeblandingen, rør godt.
Hell tilbake i kjelen, kok opp mens du pisker godt(skal koke opp).

Hell rett i kald bolle- avkjøl.

Sjokoladeglasur:

Mens du lar bollene kjøle seg ned, lag sjokoladetrekket:

Bryt sjokoladen i biter.
Smelt smøret på svak varme i en tykkbunnet kjele.
Ha i sjokoladen, og rør hele tiden.
Spe i fløten til slutt.

Sjokoladen skal være flytende, men ikke rennende.

Dypp bollene i sjokoladen.
La de få bli venner med hverandre i noen min, og servér.

Dryss ev over hakket sjokolade.

Se videre:

559300