Obama McCain (Foto: SCANPIX)
Obama McCain (Foto: SCANPIX)

McCains forsprang jevnet ut

Ny meningsmåling i fem vippestater viser at det er dødt løp mellom John McCain og Barack Obama.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Time Magazine viser onsdagens meningsmåling at det i kampen om nøkkelstaten Florida og dens 27 valgmenn i praksis er uavgjort. Florida er staten som avgjorde presidentvalget både i 2000 og 2004.

Les også: Her er vippestatene som kan avgjøre valget

Mistet forspranget

Den nye meningsmålingen, som ble utført fra søndag til tirsdag viste at 48 prosent av velgerne i Florida støttet republikanernes presidentkandidat McCain og 48 prosent støtter Obama.

- Florida er en stat som blir direkte berørt av offshore oljeboring, men velgerne i de statene kanskje blir mer påvirket av høye bensinpriser, sier Keating Holland i CNN.

Meningsmålingen viser også at det er jevnt mellom de to i vippestaten Ohio og dens 20 valgmenn. 49 prosent støtter Obama og 47 prosent støtter McCain.

Får støtte fra kvinner

Dermed ser det ut til at det lille forspranget McCain skaffet seg da han valgte Sarah Palin til sin visepresidentkandidat. Målingen viser også at Obama har hentet mer støtte fra kvinner og uavhengige den siste tiden.

Undersøkelsen ble utført blant 907 registrerte stemmegivere i Florida, 890 i Indiana, 910 i Nord Carolina, 913 i Ohio og 950 i Wisconsin.

Les alt om USA-valget her

Les også: Veien til presidentsetet

Les også: Viktige datoer i USA-valget