veronica2680
veronica2680

Storaksjon etter selvmord

Veronika (27) tok sitt eget liv - nå granskes psykiatriske institusjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken om 27 år gamle Veronika som tok sitt eget liv rett etter at hun ble friskmeldt fra psyikatrisk behandling, har fått konsekvenser.

Les mer: Anmelder sykehus etter selvmord

Helsetilsynet er i gang med en landsomfattende gjennomgang av psykiatriske institusjoner, og funnene så langt er svært graverende.

Store behov

Flere historier som likner på Veronikas er avslørt, og brudd på pasientrettigheter er funnet flere steder. En liknende undersøkelse i 2003 ga mange av de samme resultatene.

- Det har helt sikkert vært mange flere som får hjelp, men det er fortsatt store udekte behov innenfor psykiatrien. Så det er viktig at helsevesenet griper fatt i dette, sier fylkeslege i Oslo og Akershus, Petter Schou.

Møttes på TV 2

Veronika Håland var nylig utskrevet fra psykiatrisk avdeling ved Akershus universitetssykehus da hun tok sitt eget liv i november 2006. Onsdag møtte Veronikas mor sykehusdirektør Erik Kreyberg Normann i Tabloid på TV 2.

Sykehuset tar kritikken svært alvorlig.

- Det er en serie av uheldige omstendigheter som har ført til denne utgangen, og det beklager vi sterkt, sier direktør for psykisk helsevern ved Akershus universitetssykehus, Trond Rangnes.

Se utdrag fra Tabloid her.

263403