Lammegryte

Med bønner, høstgrønnsaker og dampet grønnkål

Legg bønnene i bløt natten over.
Hell av bløtevannet og kok i nytt lettsaltet vann i ca 40 min.
Brukes hermetiske bønner, hell av laken og skyll godt.
Tilsettes i gryten mot slutten av koketiden.

Del kjøttet i litt store terninger.
Stek kjøttet i olje.
Tilsett hvitløk og løk og la det surre med et par min før tomatpure tilsettes.
Surr videre et par min, tilsett eplejuice og kok inn før kraft/ vann og hermetiske tomater tilsettes sammen med salt og krydder.
Kok opp, tilsett de halvkokte bønnene ( uten kokevann), salt og krydder og la kjøtt og bønner trekke under lokk i ca 30 min, til det er mørt.

Smak til med salt, pepper og ev litt balcamioeddik.
Server med en grønn salat eller dampet grønnkål.

Dampet grønnkål:

Skyll godt av grønnkål, skjær bort de groveste stilkene og riv store blader i to.

Finhakk ½ løk og surr blank i olje, tilsett grønnkål og ca 1 dl vann.
Damp under lokk i 3-5min.
Tilsett ev 1-2 ss smør og smak til med litt revet muskat før servering.

For kremet grønnkål tilsett rømme eller fløte.

Se mer:

557696