Wiik  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Wiik (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Vil til USA

Askers Lindy Melissa Wiik ser ikke bort ifra at hun flytter til USA når den nye kvinneligaen starter i april, hvis det rette tilbudet skulle komme.

Les alt om Toppserien i fotballguiden

De amerikanske fotballjentene som tok gull under OL i Beijing, var tirsdag i New York for å kaste glans over lanseringen av "Toppserien" - Womens Professional Soccer (WPS), som starter opp i april neste år.

Av gullvinnerne var kaptein Christie Rampone, og spissene Natasha Kai og Heather O'Reilly på plass. Det hele fant sted på toppen av Empire State Building.

- Fantastisk
Den nye ligaen skal bestå av sju lag fra byene New York/New Jersey, Boston, Washington D.C, Chicago, St.Louis, Dallas og Los Angeles.

- Jeg synes det er fantastisk. Det er definitivt en fotballbølge nå, og det er bra at vi får en ny liga. Forhåpentligvis vil den komme for å bli. Vi må bare gjøre ting riktig, starte i det små og la den utvikle seg, sier Rampone.

- Det er spennende å få være med på lanseringen av en ny liga. Vi har egentlig bare trent som et landslag i årevis nå. Nå har vi sjansen til å faktisk konkurrere mot hverandre hver uke. Det er flott for jentene i dette landet, og også for all idrett her. Vi kan nesten ikke vente til sesongstart, sier Heather O'Reilly.

Se bilder fra Empire State Building her

Askers Lindy Melissa Wiik, er åpen for å flytte til USA hvis det rette tilbudet skulle dukke opp.

- Det ville jeg vurdert veldig sterkt. Det ville jo vært utrolig spennende. Jeg tror at nivået er veldig høyt der og at jeg ville utviklet meg sportslig, sier hun til TV 2 Sporten.

Hva synes du om at Toppserie-spillere vil til USA? Si din mening nederst i saken

Økonomi spiller også inn.

- Hvis det gikk an å leve av å bare spille fotball, så ville jo ikke det vært feil. Jeg har i tillegg familie der, så det hadde vært kult å komme til en klubb i nærheten av dem.

- Takker ja
Skulle flere norske profiler fortsette karrieren sin i USA tror Wiik det ville gjøre landslaget godt.

- Landslaget vil jo få nye impulser. Jeg tror landslaget ville blitt bedre. Vi har jo jenter ute i Europa som gjør det bra. Men ligaen i Norge kan jo bli litt svekket.

Det skjer også spennende ting i Asker, som Wiik kunne tenke seg å være med på.

- Det ville jo vært veldig spennende hvis Asker blir en del av Stabæk.

Lindy Melissa Wiik  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Lindy Melissa Wiik (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Hun ser også de negative sidene ved en eventuell overgang.

- I USA vil de kanskje ikke at man drar hjem på samling, jeg har hørt at det har vært et problem. Det er også en veldig intensiv liga.

- Hvis jeg kunne velge hvor jeg ville flytte, hadde nok valget falt på Los Angeles eller New York. Men jeg ville nok kanskje takket ja uansett.

TV 2s fotballekspert Margunn Haugenes skjønner at et tilbud kan være fristende.

- Det er klart at det er et eventyr og en stor utfordring. De som får muligheten, vil helt sikkert prøve seg. Det forstår jeg godt, jeg var jo selv proff i England. De som reiser får jo spille på et veldig høyt nivå og de får leve av fotballen. Da er det enklere å utvikle seg.

Ser fordeler
Haugenes tror også at dette vil være bra for landslaget.

- Fordelen er jo at vi kan få en del spillere i en liga som er veldig bra sportslig. Det kan landslaget nyte godt av. Det er vel begrensa hvor mange de henter, jeg tror ikke det vil være så veldig mange. Hadde over ti spillere reist ville vi merka det godt her hjemme.

Hun har også noen i tankene som kan få et tilbud.

- Det er vel landslagsspillerne som er aktuelle, spesielt de som gjorde det bra i OL. Jeg regner med at de har Wiik i kikkerten. Solveig Gulbrandsen har jo vært en av de beste lenge, men det er nok ikke bare lett for henne å flytte med familie. Lene Mykjåland er jo en artist som lager show. Det selger jo i USA. De skal jo markedsføre dette. I tillegg har vi jo Ane Stangeland som er regnet for å være en av de beste midtstopperne i verden, så hun er nok attraktiv.

Bjarne Berntsen  (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Bjarne Berntsen (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Landslagssjef Bjarne Berntsen er heller ikke negativ.

- Det trenger ikke å være noe negativt dette. At noen av våre beste spillere får et tilbud utelukker jeg ikke. Det skal vi takle fint. Det vil jo være veldig positivt for de som er der. Spiller de i en god liga vil de jo bli bedre.

Men Berntsen ser også for seg at overganger kan by på problemer.

- Utfordringen er jo terminlisten, og det er tidsforskjell. Det kan være vanskelig å få spillere på samling hvis det kolliderer med ligakamper. Vi vil nok oppleve at det kolliderer. Men jeg er positiv til at det kommer en proffliga i USA igjen.