Fårikål

Det er fårikålens festdag i dag

Del kålen i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle, (start med kjøtt og avslutt med kål).
Strø salt og pepper mellom lagene.
(Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i et kaffefilter som knytes igjen.)

Hell på (kokende) vann.
Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt 1 1/2 - 2 timer.
Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.

Server fårikålen rykende varm på varme tallerkener.

Nykokte mandel- eller Ringerikspoteter hører med.

Tips:
Fårikålen kan evt. jevnes ved å strø 1-2 ss hvetemel mellom hvert lag av kjøtt og kål.

Mange synes fårikålen er best ved oppvarming neste dag.

Avkjøk godt uten lokk før fårikålen settes kaldt til oppbevaring.

Se mer:

554470