Fårikål
Det er fårikålens festdag i dag
Del kålen i båter.
Legg kjøtt og kål lagvis i en kasserolle, (start med kjøtt og avslutt med
kål).
Strø salt og pepper mellom lagene.
(Pepperkornene kan legges i en spesiell pepperholder eller i et kaffefilter
som knytes igjen.)
Hell på (kokende) vann.
Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt 1 1/2 - 2
timer.
Kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.
Server fårikålen rykende varm på varme tallerkener.
Nykokte mandel- eller Ringerikspoteter hører med.
Tips:
Fårikålen kan evt. jevnes ved å strø 1-2 ss hvetemel mellom hvert lag av
kjøtt og kål.
Mange synes fårikålen er best ved oppvarming neste dag.
Avkjøk godt uten lokk før fårikålen settes kaldt til oppbevaring.
Se mer: