palin_crop1 (Foto: EBAY)
palin_crop1 (Foto: EBAY)

Selv Palin-loff selger

Sarah Palin sørger for gode tider for souvenirbransjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I USA er valgeffekter stor industri, og nå har den fått seg en ny gullgruve. Få timer etter at John McCain bekjentgjorde at Sarah Palin ble hans visepresidentkandidat, skjøt salget i været.

- Elsk og hat-forhold

Nettbutikken CafePress hadde 2000 McCain-Palin-produkter til salgs den dagen. Nå har de 323.000, skriver CNN. De mest populære produktene er t-skjorter med pitbuller med lebestift, utstyr til «Hockey-mammaer», og ikke minst en rekke anti-Palin-produkter.

palin_crop2 (Foto: CafePress)
palin_crop2 (Foto: CafePress)
- Dette Palin-fenomenet er på måte en indikator på at hun har bragt liv til McCains kampanje. Enten om folk liker henne eller misliker henne, så gir de sitt uttrykk for hva de mener, sier Amy Maniatis ved CafePress til CNN.

LES OGSÅ:
Palin-feber i USA
Palin-dukker selger stort

Palin-fest på eBay

På eBay ser man samme Palin-hysteri. To dager før Palin ble offentliggjort som McCains utvalgte, var der ingen Palin-effekter til salgs. Dagen før dukket det opp en ting, og selve dagen for kunngjøringen ble det lagt ut rundt 100 Palin-produkter til salgs. Siden har det økt, og sist uke økte antallet Palin-produkter med hele 354 prosent på auksjonsnettstedet. Parallelt gikk andelen Joe Biden-produkter noe ned.

Til nå er det solgt over 4220 Palin-produkter på eBay. Det meste er billige småting som klistremerker, buttons og t-skjorter. Det dyreste var et signert bilde som gikk for 500 dollar.