Cut cupy 1024,576
Cut cupy 1024,576

Den nye listepopen?

Elektronika og elektro-popen spiser seg stadig større på musikkmarkedet. Tar band som Cut Copy knekken på listepopen?

Cut Copy blir omtalt som et av verdens hotteste band om dagen - og er virkelig verdt å sjekke ut! Bandet er fra Melbourne, Australia og består av Dan, Tim og Mitchell. Gutta spiller elektronisk pop med en dæsj av 80-tallet.

Dette sier de selv er ubevisst, selv om de alle tre vokste opp på 80-tallet.

Syv år på baken
Det startet i 2001 som et prosjekt til Dj’en Dan Whitford. Han gav ut en singel på egenhånd, og i 2003 ble Tim Hoey, Benett Foddy og Mitchell Scott med på laget.

I 2004 kom debutskiva ”Bright Like Neon Love” som fikk strålende kritikker. Men på samme tid forlot Bennett Foddy bandet, for å studere.

En helhet
Dette er mer enn bare musikk. Frontfigur Dan sa til Plan B at han ofte synes det er de artistene som lager sitt helt eget uttrykk, utover det musikalske, som er mest spennende.

Så det er vel derfor gutta vil skape en totalpakke med Cut Copy.

Selv om musikken deres er ekstremt dansbar og fengende elektropop omhandler mange av tekstene, kanskje overraskende, hjertesmerte! Det er en kul kombinasjon.

Populære gutter
Cut Copy har blitt hypet mye på blogger rundt om i verden, og bloggere skriver stort sett om musikk de genuint liker, et virkelig kompliment til disse gutta altså.

Det kan se ut som om elektronika er den nye popen, og at typisk listepop er på vei til å dø ut.

Uansett, Cut Copy er virkelig verdt å få med seg. Den nyeste skiva heter «In Chost Colours» og de spiller på Sentrum Scene i Oslo 6.november.

www.myspace.com/cutcopy