Sennep- og urtestekt lammecarrè
Jordskokkpurè og ovnsbakte tomater
Tips: lammecarrè kan byttes ut med koteletter.
Saus:
Begynn med å lage sausen.
Surr finhakket sjalottløk i smør til løken er blank og lett gylden , uten å
være brent.
Tilsett godt innkokt lammekraft.
Smak til med soppsaus ( ev balsamicoeddik).
Tilsett ev sjy fra lammecarrèen rett før servering.
Jordskokkpurè:
Fortsett med jordskokkpurè.
Skrell og del jordskokk i terningerl legg i en kasserolle sammen med 2 ss
smør.
Tilsett vann til vannet står i underkant av jordskokkene.
Kok møre.
Er det mye vann igjen etter jordskokkene er møre, hell av litt av vannet.
Mos med en hurtigmikser og smak til med smør eller rømme, ev litt melk til
passe konsistens.
Smak til med salt, pepper og ev revet muskatnøtt.
Ovnsbakte tomater:
Legg tomater i et ildfast fat, dryss med salt og pepper.
”Ringle med honning og olivenolje og sett i varm stekeovn 150 oC.
Lammecarrè:
Rut opp fettet på lammecarrèen med en skarp kniv, gni inn med salt og pepper.
Brun lammecarrèen først med fettsiden ned i en varm stekepanne med olje og
smør.
Snu og brun på alle kanter.
Legg i et ildfast fat og sett i stekeovnen sammen med tomatene.
Stek i ca 15 min.
Ta ut lammecarrèen og la tomatene steke videre.
Kjør loffterninger og urter en hurtigmikser.
Tilsett finrevet sitronskall og ost og bland sammen.
Smør fettsiden av lammecarrèen med sennep og fordel over brød, ost og
urteblandingen.
Legg med den urtepanerte siden opp i fatet.
Ta ut tomatene, øk temperaturen til 200 oC.
Sett inn fatet med lammecarrèen midt i stekeovnen og stek til urtepaneringen
blir sprø og lett gylden.
La kjøttet hvile ca 10 min før det skjæres opp.
Se videre: