Jose Mourinho (Foto: ANTONIO CALANNI/AP)
Jose Mourinho (Foto: ANTONIO CALANNI/AP)

Full ordkrig for Mourinho

Eskalerende ordkrig får Italias innenriksminister til å reagere.

Det er liten tvil om at José Mourinho har gjort sin inntreden i italiensk fotball. Etter to serierunder har han havnet i velkjent klammeri med Catanias direktør Pietro Lo Monaco.

Ordkrig
Etter Inters 2-1-seier i helgen ga Mourinho Catania det glatte lag. Det fikk Lo Monaco til å se rødt og ytre ønske om at Mourinho ble slått over munnen med en kjepp.

-Hvis Lo Monaco vil skape seg et navn ved å snakke om meg, burde han betale meg, sier Mourinho, som syrlig legger til ifølge Setanta Sports:

- Jeg kjenner Bayern München (Bayern Monaco), fyrstedømmet Monaco, den tibetanske munken (il Monaco tibetano) og Monaco Grand Prix. Men ingen Lo Monaco.

-Gjør så godt jeg kan
En fornærmet Lo Monaco svarer med at han bare gjør så godt han kan med de få midlene han har til rådighet.

Han sier han ikke mente det bokstavelig at Mourinho fortjente å få et slag over munnen.

-Inter har den sterkeste stallen i Europa, men dessverre også den treneren som er størst i kjeften. Dessuten heter jeg Lo Monaco og ikke bare Monaco.

Sjokkert
Italias innenriksminister, Roberto Maroni, er sjokkert over ordvekslingen mellom de to.

-Jeg er lamslått av uttalelsene til Serie A-ledere. Noen av dem virker å oppfordre til voldsbruk. Når en direktør sier til en rivaliserende trener at han burde bli slått over munnen med en kjepp, håper jeg sportsdomstolen eller fotballforbundet gjør noe, sier Maroni.