Sur-søt eplechutney

Og eplemos med kanel

Sur- søtkrydret eplechutney smaker godt til stekt svinekjøtt, kylling , kalkun eller vilt.

Eple chutney med rosiner og sennepsfrø:

Rens og del eplene i biter ( fjern stilk og kjernehus).
Rens og del løk og hvitløk i biter, fjern frø fra chili og finhakk chilien.
Bland alt i en kasserolle og kok opp under omrøring, la små koke under lokk 20-30 min , rør om en gang i mellom.
Fyll på rene glass, avkjøl og sett på lokk.
Oppbevar i kald kjeller eller helst i fryseboks.

Eplechutney , enkel:

Tilberedes på samme måte som eplechutney med rosiner og sennepsfrø.

Eplemos med biter, søt variant til pålegg og kaker:

Skrell og del epler i biter ( kjernehus fjernes).
Kok opp med vann, krydder og 1 dl sukker rør om en gang i mellom slik at det ikke legger seg ved i bunnen.
Kok til eplene begynner å mose seg, men ikke lenger enn at det er eplebiter igjen, ca 5 min.
Smak til med sukker.
Tilsett askorbinsyre eller sitronsaft.

Avkjøl og fyll på glass eller små bokser, sett på lokk og oppbevar i fryseboks.

Se videre:

548536