Maria_Blix Charlotte_Frogner Hvaler
Maria_Blix Charlotte_Frogner Hvaler

Dette er Hvaler

Høsten store familiedrama ser du på TV 2 hver tirsdag.

Hvaler er historien om 29 år gamle Maria Blix, en ung og nyutdannet psykolog full av ambisjoner. Hun står midt oppi heftige karriereutfordringer når hun får beskjed om at faren er død.

Beskjeden ser ikke ut til å gå særlig inn på henne. Nølende reiser hun tilbake til barndommens rike på Hvaler for å gå i begravelsen og møte familien hun knapt har sett de siste ti årene.

Se nye klipp fra serien i videovinduet øverst i saken.
Les også: - Totalforelsket med en gang

Som psykolog er Maria dyktig, en av de aller beste på sitt kull, men noe uerfaren i det virkelige livet. Hun er utålmodig, ung og ambisiøs. Hun liker å holde de fleste dører åpne for fremtidige muligheter, men allerede i første episode smaker hun på ubehaget og utfordringen det er når man faktisk må prioritere noe fremfor noe annet.

Hun er en jente man lett legger merke til, hun er vakker og litt distré. På hundre meters avstand kan man lese ansiktet hennes – når hun er sint, når hun fniser fornøyd og når hun bare vil være i fred. Eller når hun er forelsket.

Les også: Charlotte blir superstjerne
Les også: Her er rollefigurene i «Hvaler»
Les også: Her er skuespillerne som spiller dem

– Verden er kanskje ikke helt som du tror, sier Maria. Likevel ofrer hun ikke sin egen sorg og smerte særlig mange tanker – i den grad hun i det hele tatt er klar over den.

Etter hvert begynner Maria å jobbe som psykolog på sitt tidligere hjemsted. Hver episode er bygget opp rundt en av hennes terapeutiske saker. Maria vokser som menneske og finner kjærligheten på Hvaler. Øya er bra for henne, men vil hun bli? Og får hun bli?

Hvaler er TV 2s største dramasatsing siden «Familiesagen De syv søstre» gikk på luften for tolv år siden. Bak serien står Arne Berggren, en prisbelønnet forfatter og dramatiker som er oversatt til en rekke språk.