Fiskegrateng

Serveres med råkost og yoghurt og senneps remulade

Varm ovnen til 200oC.

Damp fisk i en kasserolle i litt lettsaltet vann i 3-4 min.(Fiskekraften kan erstatte litt av melken i sausen.)

Kok makaroni etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet .

Smelt smør, tilsett finhakket løk og la den surre seg blank. Rør inn hvetemel og spe med melk . Kok opp sausen under omrøring. Smak til med salt og krydder.

Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommer, fisk og makaroni. Stivpisk eggehvitene og vend/ skjær dem forsiktig inn i gratengsausen.

Fyll gratengen i en godt smurt form. Dryss over strøkavring.

Stek gratengen på nederste rille i stekeovnen ved 200oC i 40-50 min. Fiskegratengen skal være stivnet helt igjennom.

Server med kokte poteter og råkost av revene epler og gulrøtter og ev forvellede sukkererter og en dressing av presset sitronsaft og litt sukker.

Tips: Fiskegrateng kan også lages på rå fisk, tilsett da 1 ss hvetemel ekstra i sausen og stek

fiskegratengen 6-8 min lengre.

Rå fisk tilsettes direkte i den hvite sausen.

Yoghurt og senneps remulade

Bland alle ingrediensene, smak til med sitronsaft, salt, pepper og sukker.

Se mer:

546768