Jarle Aambø og Jorunn Sundgot Borgen  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Jarle Aambø og Jorunn Sundgot Borgen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Trekker seg - igjen

Jorunn Sundgot-Borgen er nok en gang ferdig i Olympiatoppen.

I en pressemelding bekrefter Olympiatoppen at Jorunn Sundgot-Borgen ikke ønsker å forlenge sin konsulentavtale som fagansvarlig for ernæring.

Årsaken skal være uenighet med ledelsen om midler til kampen mot spiseforstyrrelser i toppidretten. Blant annet skal tre millioner kroner som Olympiatoppen lovet til prosjektet uteblitt.

- Det er så stor grad av uenighet mellom ledelsen og meg i synet på denne saken, så det blir uriktig av meg å fortsette, sier Sundgot-Borgen til Dagbladet.no.

Hun trakk seg også tidligere i år, men ble da overtalt til å fortsette.

- Olympiatoppen har bidratt betydelig på fagområdet ernæring og spiseforstyrrelser helt siden kvinneprosjektet startet i 1995. Vi skal fremdeles ha et meget høyt faglig nivå på dette arbeidet, blant annet ved å sikre nødvendig kompetanse på klinisk behandling, ernæringsfysiologi og treningsfysiologi, sier toppidrettssjef Jarle Aambø i pressemeldingen fra Olympiatoppen.

Sundgot-Borgen kjenner seg ikke igjen i det toppidrettssjefen kaller betydelige midler.

- Jeg er lei av fagre ord om hvor mye man gjør for å ta fatt i dette problemet, når dette ikke er blitt synliggjort overfor avdelingen i form av de nødvendige ressursene, sier hun.