Katja Nyberg og Gro Hammerseng. (Foto: CHARLES PLATIAU/SCANPIX)
Katja Nyberg og Gro Hammerseng. (Foto: CHARLES PLATIAU/SCANPIX)

Venter på Gro og Katja

Marit Breivik tør ikke regne med Gro Hammerseng og Katja Nyberg i EM.

Gro Hammerseng og Katja Nyberg ønsker å være med i EM, men med skadeutsatte kropper tør de ikke love at de blir med til Makedonia i desember.

- Jeg har absolutt lyst til å fortsette. Jeg er motivert. Det eneste som kan stoppe meg er skader, sier Nyberg til TV 2 Sporten.

- Jeg kan ikke svare 100 prosent på det nå, men jeg har i utgangspunktet ingen planer om å gi meg, er Hammersengs kommentar.

Usikker på Gro og Katja
Landslagssjef Marit Breivik innser at hun kan risikere å dra til EM uten to av sine viktigste spillere. Uansett er det lite trolig at de spiller oppvarmingsturneringen World Cup i Århus.

- Gro og Katja er like usikre. De må vurdere hva de er med på. Det er ikke noe must at de spiller World Cup i Århus hvis de er i rute. Det gikk fint i Beijing fordi særlig Gro ble matchet forsiktig i starten, forklarer landslagssjefen.

Det er helsesituasjonen til Ikast-Bording-duoen som avgjør om de blir med til EM eller ikke.

Vil kvalifisere seg til VM
Den som er mest usikker med tanke på landslagsfremtiden er Else-Marthe Sørlie Lybekk. Veteranen teller på knappene.

- Jeg skal møte Else-Marthe i neste uke. Hun er den som har signalisert klarest at hun vurderer å gi seg. Hvis så skulle skje har vi en sterk Isabel Blanco som kan ta over, sier Breivik.

Uansett hva status måtte være med spillertroppen, så kommer hun til å ta ut en sterk tropp etter World Cup.

- Det er ingen grunn til å slakke av eller ta det med ro i Makedonia. De tre beste lagene er klare for VM Kina. Ellers må vi spille play off i juni, sier Breivik.