Martin Andresen  (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)
Martin Andresen (Foto: Lien, Kyrre/SCANPIX)

- En kjempesjanse for Vålerenga

TV 2-sportens ekspert Bengt Eriksen mener Vålerenga har en kjempesjanse til å slå byrival Lyn. Se VIF - Lyn her!

Vålerenga har ikke slått byrival Lyn i Norges øverste serie siden 1981. Erik Foss og Pål Jacobsen senket Lyns utvalgte og sikret VIFs siste trepoenger i klubbenes innbyrdes statistikk.

DIREKTE KLOKKEN 19.00: Se VIF - Lyn på TV 2 Zebra eller direkte i vårt livesenter

Fra og med 1981 har Lyn vunnet ni og fire kamper er endt uavgjort på Ullevaal. Lyn har 19-8 i målforskjell i byderbyene mot Vålerenga.

Se TV 2 Sportens eksperters vurderinger foran Vålerenga - Lyn i videovindet øverst i saken!

TV 2 Sportens ekspert Bengt Eriksen tror imidlertid at Martin Andresens menn vinner mandagens byderby på Ullevaal og «endelig» kan kalle seg best i by'n.

- Vålerenga har kjempesjanse
- Med tanke på alt som har skjedd i Lyn den siste tiden har Vålerenga kjempesjanser her. Lyn har byttet trener og Espen Hoff har skrevet under for Stabæk og Lars-Kristian Eriksen har skrevet under for LSK. Lyn har gode spillere og et godt lag, men jeg mener Vålerenga er favoritter, forteller Eriksen i FotballXtra.

Men for Vålerenga er Bojan Zajic, Daniel Fredheim Holm og Mohammed Abdellaoue usikre til mandagens byderby mot Lyn på Ullevaal Stadion.

Alle sliter med småskader.

- Det er spørsmålstegn knyttet til alle tre. Vi må bruke mandagen til å finne ut hvem av dem som eventuelt er aktuelle for troppen og laget mot Lyn, forklarer hovedtrener Tor Ole Skullerud.

Vil underholde
Lyns nye trener Kent Bergersen håper spillerne vil underholde på Ullevaal. I sin tid som aktiv var den nybakte Lyn-treneren kjent for sine dribleferdigheter, og nå håper han hat spillerne følger hans eksempel og finter Vålerenga-spillerne opp på tribunen.

- Jeg oppfordrer mine spillere til å drible mer. Alle får lov til å prøve. Og du skal ikke se bort ifra at en spiller som Theodor Elmar Bjarnason tar «Kenta-finta» mot Vålerenga mandag, sier Kent Bergersen, som forrige uke signerte kontrakt som hovedtrener med Lyn ut 2011-sesongen.

Han gleder seg som en liten unge til slaget om Oslo.

- Det er helt greit å starte med en slik kamp. Det er bare å hoppe i det, dessuten er det en kamp der motivasjonen og kraften kommer av seg selv. Det er verre å debuterte mot et lag hvor alle forventer at vi skal vinne, sier Bergersen.

Hvem vinner av Vålerenga og Lyn? Si din mening og diskuter med andre fotballfans i kommentarfeltet under!