Porsjonsomelett

Med valgfritt fyll

Wenche er med på å kjøre igang omelettstafetten med Åse Kringlebotn fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Mathilde Lund Bergsaker fra Marienlyst skole i Oslo, og Emma Wendel Helliksen fra Kragerø barne-og ungdomskole er med.

Omelett:

Pisk egg, vann og salt lett sammen med en gaffel.

Varm en liten panne ( på 8 hvis 10 er det varmeste på platen ).
Ha litt smør i pannen det skal frese.
Hell i omlettblandingen.
Bruk en stekespade og dra røren inn mot midten, slik at det flytende renner ut mot kantene.
Når omeletten nesten er stivnet, legg fyll på den ene halvdelen.
Bruk stekespaden og brett omeletten i to, ved at du ”vipper” den delen som ikke har fyll over delen med fyll.

La omeletten skli over på en tallerken.
Server med grovt brød og for eksempel en salat eller strimlede rå grønnsaker .

Forslag til fyll:

Strimlet ost, skinke, røkelaks, spekemat , purre eller annet du ønsker å bruke.