Skumstekt kveite

Med jordskokk-krem og nøttesaus

Oppskrift fra boken "The Flying Culinary Circus Den aller beste, lureste og mest praktiske KOKEBOKEN"

Gjester hos Wenche er Tor Jørgen Kramprud Arnesen og Mathias Spieler Bugge

Skumstek kveita med smør, rosmarin og hvitløk:
Varm opp pannen til litt over middels varme.
Ha i olje, vent til den blir varm, legg i fisken.
Når fisken har fått stekeskorpe, tilsettes godt med kaldt smør.
Etter en stund vil smøret begynne å skumme.
Fortsett å steke fisken kun på en side.
Vipp pannen og bruk en skje til å helle det varme, skummende smøret over fisken hele tiden.
Fisken blir da trukket igjennom også fra oversiden.
Ha over sitron, litt olivenolje og maldonsalt før servering.

Kok jordskokkene møre i vann.
Ha i en blender med litt fløte og smør og kjør alt til en glatt krem.

Smal til ruccolasalaten med sitron, olivenolje og revet parmesan.

Legg tynne skiver av serranoskinke (eller annen spekeskinke) på tallerken.

Serveres med hvitvinssaus smakt til med valnøttolje:

Ha hvitvin og finhakket løk i en kjele.
Reduser til nesten all hvitvinen har fordampet, og løken har en konsistens som marmelade.
Tilsett en skvett fløte, kok inn på ny til marmeladekonsistens.
Før servering visper du inn terninger av kaldt, usaltet meierismør, litt etter litt.
Ikke la sausen koke, da skiller den seg.
Smak til med salt, pepper og litt valnøttolje.

Se v idere:

544428