Tomatsuppe
Med tortellini og pesto
Fjern stilken og flå tomatene slik:
Skjær et lite kryss på undersiden av tomatene før de legges i kokende vann ca
1 min ( tiden er avhengig av størrelsen på tomatene).
Legg tomatene over i kaldt vann.
Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet.
Finhakk løk og surr myk i olje, tilsett finhakkede tomater, finhakket hvitløk
og kraft og kok opp og la trekke under lokk i ca 20 min.
Ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min.
Smakt til med sukker, balsamico, salt, pepper og finhakket basilikum.
Varm fersk tortellini i litt kraft / buljong.
Tørket tortellini tilberedes etter anvisning på pakken.
Legg i suppen før servering.
Pesto:
Lag pesto mens suppen koker.
Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med
hvitløk, ristede(lett stekte uten smør) pinjekerner og parmesan.
Kjør sammen og spe med olje.
Smak til med salt og pepper.
Legg litt pesto på toppen av suppen ved servering og server resten ved siden av.
Tips:
Ferske tomater kan byttes ut med hermetiske tomater.
Se mer: