VIF-underskudd etter fiaskoår

Syvendeplass i serien ga like mange millioner i underskudd.

<b>GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil</b>

VALLHALL, OSLO (NA24): 13 poeng på 13 kamper og ni scorede mål. Halvveis i 2007-sesongen ble Vålerenga tvunget til å ta dyre valg.

NA24 - din næringslivsavis

- Svikt i de sportslige resultatene gjorde at vi måtte ta noen grep, sier Vålerenga-direktør Pål Breen til NA24.

Samtidig falt publikumsinntektene med tre millioner.

Dyr leie og signering
Inn kom Gunnar Thorvaldsson (Hannover 96) og Bojan Zajic (Partizan Beograd) på lån, samt FCKs Dan Thomassen (bosmanspiller).

Før seriestart styrket Enga dessuten laget med Jørgen Jalland (Rubin) og Sebastian Mila (Austria Wien).

- Sign-on-fee og leie av spillere kom i fjor på 11,5 millioner. Det er det som gir underskudd, forklarer Breen.

Nei til kjøpepress
Mens Vålerenga samlet sett omsatte for 105 millioner, ble underskuddet syv millioner. Også i 2006 gikk Vålerenga Invest Fotball AS på en smell. Den gang ble det 10,5 millioner i tap.

- I fremtiden kommer vi nok og til å leie spillere med opsjon på kjøp istedenfor å kjøpe i en presset situasjon, kommenterer Vålerenga-direktøren.

Som poengterte for årsmøtet i klubben at underskuddet slett ikke betyr krise. Lagets rike onkler dekker opp tapet.

Lønnshopp på 5,5 mill.
I 2008 legger klubben opp til en vekst på vel 20 millioner til en omsetning på 125,5 millioner. Resultatet før skatt ender på vel 1,4 millioner.

- Vi må bli blant de fire-fem øverste, ellers synker alle inntektene. Men det er realistisk med mannskapet vi har.

Og det koster å ha stjerner. Med Martin Andresen & Co. på plass er det lagt opp til en lønnsvekst på 5,5 millioner.

Fakta

Vålerengas rike onkel:
- John Fredriksen kontroller selskapet som finansierer Vålerengas fotballsatsing. Ved inngangen til 2007 eide Fredriksen-tilknyttede Bryggegata AS (som igjen eies av Whitbred Holding SA) 46,43 prosent av aksjene i Vålerenga Invest Fotball AS.

- Fredriksens Bryggegata AS eide også 94,56 prosent av aksjene i Vålerenga Fotball ASA, som gikk konkurs i midten av april 2004. Milliardæren fra Etterstad etterga klubbens gjeld på 38 millioner, og har antakelig brukt mer enn 100 millioner kroner på sitt kjære lag siden han kom på banen en oktoberdag i 1996.

- Den gang var det inkassokongen og daværende styreleder i klubben, Jon H. Nordbrekken, som inviterte John Fredriksen på Enga-kamp. Ullevaal-matchen mot Stabæk var være eller ikke være for VIF, og tankrederen hadde ikke sett laget sitt live på 35 år. Klubben tapte og rykket ned, men siden har Fredriksen bidratt med penger.

Mer innhold fra TV 2