Blomkål

Hel kokt blomkål og blomkålsuppe med reker og persille

Hel kokt blomkål servert med ostesaus og reker eller sprøstekt bacon

Begynn med å lage ostesausen.

Kok opp melk og smøreost i en kasserolle under omrøring ( blir sausen for tynn , jevn den med litt maisennamel rørt ut i litt melk ). Smak til med salt og pepper og tilsett hakket grønt og noen av rekene rett før servering

Rens blomkålen for stygge blader og skjær av det groveste på stilkfestet. Lag et dypt kryss i stilkfestet ( for at det skal bli gjennomkokt) Legg blomkålen med stilkfeste ned i en kasserolle med kokende saltet vann. Vannet skal dekke blomkålen. Kok til det er så vidt mørt. Ta opp og la renne godt av seg .

Legg hele blomkålhodet på et fat eller del det opp i buketter. Hell over varm saus og dryss over rensede reker og noen urensede reker til ”pynt”.

Blomkålsuppe med reker og persille

Skyll og del blomkålen i buketter .Skjær av og finhakk de grove stilkene og bladene. Del blomkålbukettene fra det ene hodet opp i mindre buketter og kok disse i lettsaltet vann i ca 1 min. Avkjøl raskt i kaldt vann. Disse små bukettene skal brukes i suppen ved servering.

Tilsett stilkene, bladene , resten av bukettene i kokevannet og la koke under lokk i 20-30 min til alt er mørt. Mos alt med en stavmikser. Tilsett matfløte eller crème fraiche , kok opp og la trekke til en fyldig suppe. Smak til med salt og pepper.

Bland sammen reker , olivenolje, finhakket persille og revet skall av sitron , ev litt sitronsaft.

Tilsett blomkålbukettene og reker med persille rett for servering .

Her er del 2 av Wenches blomkålsuppe

542423