tapas (Foto: TV2)
tapas (Foto: TV2)

Tapas

Tapas – eller fingermat – ser vanskelig og flott ut, men kan lages veldig enkelt. Det aller meste kan kjøpes ferdig, og er man sammen om å lage rettene, så tar det ikke lang tid heller.

Laks:

Bruk gjerne halvfrosset laks, den er enklest å skjære.
Skjær tynne skiver og legg på fat.
Ha over fersk hakket ingefær, chili og koriander.
Hell over saft fra presset lime.

Kjøttboller:

Bruk gjerne ferdiglagde kjøttboller.
Ha over i en panne og varm opp med hakket chili og hvitløk, og ferdigkjøpt tomatsaus.

Spekepølse i skiver legges i stekeovn, 225 oC i 6 min.
Avkjøles på kjøkkenpapir for å trekke ut fettet.

Poteter skjæres i biter.
Legg i ildfast fat.
Ha over litt olje, salt, pepper og urtekrydder.
Stek i ovn, 200 oC i ca 30 min.

Kokte egg deles i to og pyntes med en klatt rogn.

Ost deles i terninger og pyntes med druer eller paprika.

Spekeskinke rulles sammen og festes med tannpirker på en bit ost.

Pesto, både grønn og rød fåes kjøpt ferdig på glass

Her ser du mer: 262567 262568

Flere oppskrifter fra Wenche finner du på artoftaste.no