IKKE LEST: Vendela Kirsebom har ikke lest sin eksmann Olaf Thommessens biografi «På utsiden innenfor» som lanseres denne uken.
IKKE LEST: Vendela Kirsebom har ikke lest sin eksmann Olaf Thommessens biografi «På utsiden innenfor» som lanseres denne uken.

- Ikke lest Olafs bok

Se hva Vendela Kirsebom sier om eksmannen Olaf Thommessens nye biografi. SE VIDEO!

I Olaf Thommessens biografi «På utsiden innenfor», som «God kveld Norge» har fått tilgang til deler av, skriver politikeren blant annet om hjerneblødningen i 2005. Han forteller hvordan sykdommen rammet familien og livet i politikken.

Thommessen og Vendela Kirsebom har to barn sammen, og ble separert våren 2007 etter elleve års ekteskap.

Om business og hjerneblødning

Ekskona Kirsebom sier til «God kveld Norge» at hun ikke kjenner til detaljer om hva som står i biografien.

- Jeg har ikke lest boken. Den handler etter hva jeg har forstått om businessen og hans hjerneblødning og sånn, sier Vendela til «God kveld Norge».

Se Vendela svare i videovinduet ovenfor

Det er mulig modellen og programlederen får seg en overraskelse om hun leser boka. I biografien skriver nemlig Thommessen om hvilke tanker som gikk gjennom sin ekskones hode da han ble rammet av hjerneblødning for tre år siden:

«Hvordan skal det gå med oss? Hvordan skal jeg sørge for barna? Hjelpe dem i deres sorg - og i min egen? Hvis han overlever - hva da? Vi skulle jo skilles? Må jeg leve med ham av sympati i lang tid? Hvem er det i så fall jeg må leve med? Har han forandret seg - blir han alvorlig funksjonshemmet? Kan han ta vare på seg selv?», skriver han i boka som blir gis ut på Aschehoug forlag denne uken.

Eksklusivt: Les flere sitater fra boka her

Da «God kveld Norge» snakket med Vendela Kirsebom tidligere denne uken, var hun tilsynelatende uvitende om sin delaktighet i sin eksmanns biografi «På utsiden innenfor».

- Hvilke forventninger har du til boken?

- Jeg har ingen forventninger til boken i det hele tatt. Han er eksmannen min, svarte en ordknapp Vendela Kirsebom.

Eksklusivt: Thommessen angriper Sponheim i bok

Eksklusivt: Ville skilles før hjerneblødning