Apeskjønneringenting 1024,5
Apeskjønneringenting 1024,5

Problemer med Waschera.no?

Svarene på et par av de vanligste problemene finner du her. Lurer du på noe? Spør nederst i artikkelen!

Nye Waschera.no er enda i oppstartsfasen og opplever derfor en del småproblemer. Her følger noen oppklarende svar på vanlige spørsmål!

1. Innlogg og hvordan bli bruker
2. Laste opp video

1. INNLOGG OG HVORDAN BLI BRUKER

Jeg prøver å logge inn med skiltet men det går ikke?

Svar:
I skiltet må du skrive inn mobilnummeret ditt og passordet du har fått tilsendt på sms. Hvis du har endret passordet ditt i profilen din så skriver du inn det nye passordet.

Hvis skiltet fryser og ingenting skjer så er det en av to ting som har skjedd:

1. Du har skrevet inn feil mobilnummer eller passord

Løsning:
Kontroller at du skriver passordet riktig og at du ikke har endret passordet ditt. Hvis du ikke husker passordet trykker du på et ikon med hengelås, og velger «glemt passord».

2. Feil på siden

Løsning:
Oppdater siden (F5), og forsøk på nytt. Eventuelt trykker du på et ikon med hengelås og logger deg inn via den hvite boksen som dukker opp.

Jeg har fulgt alle instruksjonene for å bli bruker, men jeg får ikke passordet på mobilen?

Svar:
Enten er utsendelsen av SMSen forsinket, eller så er det en enkel datafeil. For å få logget deg inn trykker du på et ikon med hengelås på, og trykker på glemt passord. Det vil da bli sendt en ny sms til deg med passord.

Har du en gang forsøkt å bli bruker med nummeret ditt, så er du registrert. Det vil si at om du i fremtiden vil prøve å logge inn på nytt, så behøver du ikke å lage en ny bruker. Bare velg glemt passord, skriv inn det du får på mobilen, og så endrer du det i profilen din etterpå.

2. LASTE OPP VIDEO

Jeg får beskjed om at videoen er i feil filformat?

Svar:
Videoene kan foreløpig kun være i de vanligste videoformatene. Allikevel kan det hende du opplever problemer når du forsøker å laste opp video.

Løsningen kan være å åpne videoen i et videoredigeringsprogram og konvertere den til et annet vanlig format. Om det er mobilvideo - se spørsmål under!

Hvordan får jeg videoen fra mobilen min til dataen?

Svar:
Det kan gjøres på to måter.

1. Send videoen i en MMS til mailen din. Skriv mailaddressen din i mottakerfeltet og send. Hent mobilen fra mailen og legg den på dataen.

2. Koble mobilen til dataen din med kabelen som fulgte med. Dataen skal da registrere at mobilen er koblet til og du kan dra videoen over på f. eks skrivebordet.

Det har tidvis vært problemer med video fra Sony Ericsson mobiler. Alternativet er å konvertere den i et videoredigeringsprogram.

Videoen er ufullstendig eller ødelagt når den er ferdig opplastet?

Svar:
Vanlige problemer er at kun ett sekund av videoen kommer opp på siden, at den flimrer eller ikke dukker opp i det hele tatt. Årsaken er rett og slett datafeil.

Løsning:
Når dette skjer er det få råd som er bedre enn å forsøke på nytt. Hvis det samme problemet oppstår kan du prøve å konvertere videoen i et videoredigeringsprogram.

Hvis du ikke har snøring på hvordan du gjør det, vent en liten stund og prøv på nytt. Vi jobber for å løse problemet!

Jeg får beskjed om at videoen ikke er klar til å vises?

Svar:
Videoen er ikke ferdig lastet opp selv om du er tilbake på profilen din. Den bearbeides i alt fra ti minutter til en halv time før den er mulig å se - alt etter størrelsen på filen. Mobilvideo går kjapt å laste opp, film tatt med DV-kamera tar lenger tid.

Når beskjeden om at den ikke er klar dukker opp, så smør deg med tålmodighet - videoen er på vei!

Har du spørsmål du trenger svar på? Skriv de inn i kommentarfeltet under og så skal vi legge de til her så fort som mulig!