SNAKKET OM SKILSMISSE: Olaf Thommessen og Vendela Kirsebom diskuterte skilsmisse før Thommessen fikk hjerneblødning i 2005. Paret ble separert våren 2007.
SNAKKET OM SKILSMISSE: Olaf Thommessen og Vendela Kirsebom diskuterte skilsmisse før Thommessen fikk hjerneblødning i 2005. Paret ble separert våren 2007.

Ville skilles før hjerneblødning

Olaf Thommessen og Vendela Kirsebom planla skilsmisse før hans hjerneblødning i 2005, avslører «God kveld Norge». Paret ble separert to år senere.

«God kveld Norge» har fått tilgang til Olaf Thommessens biografi «På utsiden innenfor» og kan nå avsløre innholdet i boken.

Eksklusivt: - Jeg har ikke lest Olafs bok

FORELSKET: vendela Kirsebom er i dag sammen med coachen Ewald Eilertsen.
FORELSKET: vendela Kirsebom er i dag sammen med coachen Ewald Eilertsen.
I boka forteller Olaf Thommessen (42) i detalj hva som skjedde da han fikk hjerneblødning på en joggetur til Frognerseteren i 2005. Hans daværende kone Vendela Kirsebom (40) befant seg på det tidspunktet i utlandet.

Tenkte på begravelsen

«En bekjent av henne kom til unnsetning, han hadde eget fly. Det sto og ventet på henne og tok henne direkte til Oslo. Den turen var nok den lengste i hennes liv. Hun gikk mentalt igjennom begravelsen «Olaf har alltid sagt at han vil ha «Stairway to Heaven» med Led Zeppelin. Han blir alltid rørt av Mor Åses død. Eller er det Chopins sørgemarsj?» skriver Thommessen.

«På utsiden innenfor» ,som lanseres senere denne uken på Aschehoug forlag, handler i tillegg til hjerneblødningen mye om hans politiske liv. I biografien skriver Venstre-politikeren om hvilke tanker som gikk gjennom Vendelas hode mens hans tilstand var kritisk:

BIOGRAFI: Venstre-politiker Olaf Thommessen forteller nå i detalj om hjerneblødningen i 2005.
BIOGRAFI: Venstre-politiker Olaf Thommessen forteller nå i detalj om hjerneblødningen i 2005.
«Hvordan skal det gå med oss? Hvordan skal jeg sørge for barna? Hjelpe dem i deres sorg - og i min egen? Hvis han overlever - hva da? Vi skulle jo skilles? Må jeg leve med ham av sympati i lang tid? Hvem er det i så fall jeg må leve med? Har han forandret seg - blir han alvorlig funksjonshemmet? Kan han ta vare på seg selv?», skriver Olaf Thommessen om Vendelas tanker i boka.

Slitt med vanskelig samliv

Paret ble gift i 1996, og Thommessen forteller i boka at ekteskapet lenge hadde skrantet før han ble rammet av den alvorlige sykdommen.

«Allerede i forkant av dette hadde vi diskutert skilsmisse. Dette kan ikke ha gjort livet enklere for henne, og det har jeg stor respekt for. Uansett er det helt klart at vi i lang tid hadde slitt med et vanskelig samliv, noe som jo rammer mange av oss i dagens samfunn. Dessverre.» forteller han i biografien. Paret ble først separert to år senere.

Venstre-politikeren ble liggende lenge på sykehuset. Sykdommen slet sterkt på familien. Paret har to barn sammen.

Les mer: Thommessen angriper Sponheim i boka

Se og Hør lusket

«Vendela satt hos meg i hele dager - før hun måtte hjem til barna og sørge for at hjulene fortsatte å rulle i familien, med oppfølging av lekser, aktiviteter, og ikke minst sorg. Regninger skulle betales, snø skulle måkes. Dessuten lusket Se og Hør i sykehusporten og rundt husveggene hjemme. Og hele tiden måtte hun kjempe med sin egen uvisshet. «Kommer Olaf hjem som normal eller er han skadet for alltid?».

Etter hjerneblødningen var Olaf Thommessen ute av politikken i ett år.

Vendela Kirsebom er i dag kjæreste med coachen Ewald Eilertsen (46).

Les også: Kjendis-sjokk i Dorthe-video

Les også: Mia Gundersens bokavsløring

Her finner du flere underholdningsnyheter

Se sesongpremieren av «God kveld Norge» lørdag kl 22.10 på TV 2: