O.J. Simpson med sine advokater foran nok en rettsak. (Foto: RICK WILKING / POOL/EPA)
O.J. Simpson med sine advokater foran nok en rettsak. (Foto: RICK WILKING / POOL/EPA)

Se unike bilder fra O.J-rettssaken

Se bildene fra den nye dramatiske rettsaken mot O.J!

Dommer Jackie Glass var tydelig på at ingen måtte forhåndsdømme O.J. Hun henvendte seg svært myndig til juryen.

- Dersom dere er her for å dømme O.J for det som skjedde i 1995, er dette ikke saken for dere, sa Glass til juryen. O.J. Simpson var anklaget for å ha drept sin tidligere kone Nicole og hennes venn Ron Goldman.

Simpson ble frifunnet for drapene etter en rettssak som satte ny standard for mediedekning i 1994.

Innbrudd og kidnapping

I går ettermiddag startet utvelgelsen av de menn og kvinner som skal avgjøre den fallerte idrettsstjernens videre skjebne. Den samme juryen skal også avgjøre skyldspørsmålet for Simpsons 54 år gamle golfkamerat, Clarence «CJ» Stewart.

Både Simpson og Stewart har erklært seg ikke skyldige i tiltalen på 12 punkter, som stammer fra september i fjor da to selgere av sportssamlegjenstander handlet med gjenstander knyttet til Simpsons idrettskarriere.

Simpson og Stewart har erklært seg ikke skyldige i tiltalen, som omfatter innbrudd, tvang og overfall med potensielt dødelige våpen. En ransdom kan bety livsvarig fengsel

Orenthal James Simpson

Han er en tidligere profesjonell amerikansk fotballspiller og skuespiller. Han er kanskje mest kjent for å ha blitt beskyldt for å drept sin kone Nicole Brown Simpson og hennes venn Ronald Goldman i 1994. Han ble frikjent i den påfølgende straffesaken i 1995, men ble deretter å dømt til å betale erstatning til de etterlatte i den sivile rettssaken.

Både under og etter fotballkarrieren hadde han suksess om skuespiller. Hans første store roller var i «The Klansmen» og «Inferno i Flammer» (The Towering Inferno) i 1974. Han spilte i «The Cassandra Crossing» i 1976, TV-serien «Røtter» (Roots) i 1977 og «Capricorn One» i 1978.