Til tross for degraderingen på orkanens styrke, gjorde Ike store skader da den traff Cuba. Her i byen Baracoa.  (Foto: STR/AFP / SCANPIX)
Til tross for degraderingen på orkanens styrke, gjorde Ike store skader da den traff Cuba. Her i byen Baracoa. (Foto: STR/AFP / SCANPIX)

Ike drepte fire

Orkanen traff Havana på Cuba i morgentimene tirsdag.

Fire personer har mistet livet og 1,2 millioner mennesker er evakuert på Cuba.

Orkanen har gjort massiv skade på øya, til tross for at den er degradert til en kategri én-orkan med en vindstyrke på 36 meter per sekund.

Les også: Ike er nedgradert

Fortsatt farlig

Ike betegnes fortsatt som svært farlig. Sent mandag kveld døde to menn da de skulle redde en antenne ved en bolig i provinsen Villa Clara. I byen Camagüey fikk en mann et tre over seg og døde momentant, mens en 74 år gammel kvinne omkom da hjemmet hennes raste sammen i Holguin-provinsen.

262059

Les også: Her treffer Ike Cuba

I Haiti meldes det om 66 døde etter Ikes herjinger, mens 14 mennesker er savnet. Ifølge myndighetene har nærmere 600 mennesker mistet livet på Haiti den siste uken i ulike stormer og orkaner.

Les mer: Jages av Ikeog Hannas brutale herjinger

Florida slipper med skrekken

Det ventes nå at Ike vil fortsette mot USA uten å treffe Florida. Meteorologene er fortsatt usikre på nøyaktig hvor orkanen Ike mest sannsynlig vil treffe gulfkysten av USA. De siste beregningene tyder på at Ike vil treffe kysten i nærheten av grensen mellom Texas og Louisiana på lørdag med styrke tilsvarende kategori 3-orkan, melder CNN.

Følg orkanenes ferd på National Hurricane Center sine sider