To terrorister på frifot

Britisk politi leter fortsatt etter to terrorister i forbindelse med den planlagte aksjonen.

Dette melder Sky News. Samtlige av de arresterte skal være britiske muslimer, og ikke engelskmenn med asiatisk opprinnelse som ble tidligere meldt, ifølge Sky News' kilder.

Britisk politi avslørte i natt terrorplanene og har arrestert 18 personer i London-området.

Planen gikk ut på smugle sprengstoff inn på flyene i håndbagasjen og sprenge seks fly over amerikanske og britiske byer, ifølge Sky News. Eksplosivene skulle smugles om bord på britiske flyplasser.

Oppfordres folk til å bli hjemme
Tony Douglas, hovedsjef ved Heathrow flyplass, sier under en pressekonferanse at britiske myndigheter har gitt en rekke restriksjoner som alle flyplasser må følge. Douglas oppfordrer alle passasjerer til å bli hjemme dersom det absolutt ikke er nødvendig å reise i dag. I tillegg er det en rekke restriksjoner som vil bli innført i forbindelse med avreise. Alle passasjerer må bli håndransaket, og alle reisende som skal til USA vil bli ransaket nok en gang før de border flyet.

Forbyr flytende væske
Det vil ikke være lov til å ta med seg noen form for flytende væske bortsett fra melk for de av dem som har med seg små barn. Denne melken må i så fall smakes på før de får lov til å borde flyet, opplyser Douglas.

Ting de kan ta med er reisedokumenter som pass og flybilletter, briller uten etui, samt lommebøker og nøkler. Alt dette må legges i en gjennomsiktig plastikkpose. Ellers blir passasjerene nektet å ha med seg noen form for håndbagasje.

Flytende eksplosive
20 personer skulle borde seks fly med en form for flytende sprengstoffet gjemt i håndbagasjen. Sprengstoffet skulle detoneres når flyene var i lufta - enten over England eller over USA. Terroristene planla å bruke en form for flytende eksplosiv anordning til å sprenge flyene i luften, ifølge britisk politiet, melder Sky News.

Store forsinkelser
Alle kortdistansefly ved Heathrow flyplass er innstilt frem til kl. 16.00 torsdag norsk tid. Dette vil påvirke mye av flytrafikk i resten av Europa, melder nyhetsbyrået AP. Ifølge Sky News har ingen fly blitt kansellert ved Gatwick flyplass, men det er meldt om store forsinkelser. Ifølge Sky News kommer British Airways til å kansellere flere flyavganger fra England til USA torsdag. Lufthansa vil kansellere samtlige flyavganger til London torsdag, og flyplassen i Brussel har kansellert samtlige flyavganger til London. I tillegg har KLM, Air France og det spanske flyselskapet Iberia kansellert sine avganger til London inntil videre, melder Sky News.