Terra-kommune vil kutte skolefrukt

Når politikerne i Bremanger kommune skal finne dekning for Terra-tapet må hver stein snus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når ordfører Kåre Olav Svarstad (Ap) kaller inn til kommunestyremøte i Bremanger i Sogn og Fjordane tirsdag, er kuttene etter de ulykkelige investeringene i Terra Securities en av sakene på dagsorden.

Ifølge Dagbladet foreslås det blant annet å sløyfe skolefruktordningen - som årlig koster kommunen 303.000 kroner - for å dekke inn tapet på 181 mill. kr etter Terra-skandalen.

- Vi har sett på alt
- Det er ikke noen tvil om at innbyggerne kommer til å merke det. Vi kommer til å vurdere alle poster som ikke er lovpålagte oppgaver, og hvor det er forsvarlig å kutte. Vi har sett på alt, sier ordføreren til avisa.

Han viser til at mange av nabokommunene ikke tilbyr frukt og grønt til skoleelevene.

Fire år på å rydde opp
Innen 1. juli må Terra-kommunene ha en plan for hvordan underskuddene som følge av tapene i 2007 skal dekkes inn. Dagens regelverk innebærer ifølge Kommunal- og regionaldepartementet at kommunene må dekke inn underskuddene i løpet av fire år. Ordførerne i de rammede kommunene har bedt om bedre tid til å rydde opp. Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) holder døra på gløtt for et slikt amnesti, men sier de inntil videre må forholde seg til dagens regelverk.