Kjørt ned av kungens bil

Det svenske kongeparets bil kjørte rett på en ung kvinne under statsbesøket i Tyrkia.

Kortesjen var på vei fra et offisielt besøk dag ulykken skjedde, melder Aftonbladet. I ulykkesbilen satt også Sveriges visestatsminister Bosse Ringholm.

Kongeparet har siden mandag vært på offisielt besøk i Tyrkia. Ifølge Aftonbladet var kortesjen deres på vei fra palasset i Topkapi og befant seg i sentrum av Istanbul da ulykken skjedde.

Sjåføren som førte kongeparets bil kjørte rett på en 18 år gammel kvinne som skulle krysse gaten samtidig som kortesjen var på vei forbi.

- Kongen satt i bilen som kjørte først. Kvinnen så en annen vei og gikk rett ut i gaten, sier det svenske hoffets informasjonssjef Nina Eldh til Aftonbladet.

- Ikke skadd
Ifølge vitner på stedet fikk kvinnen hjelp av kongeparets lokale livvakter til å komme seg på bena, og ble siden tatt med til sykehus av en politibil. Ifølge Eldh kom ikke 18-åringen til skade.

Ulykken skjedde like over lunsj lokal tid.

Carl XVI Gustaf er den første svenske monarken som har besøkt Tyrkia på 70 år.

Stadig i biltrøbbel
Kong Carl Gustaf er stadig i biltrøbbel. Sist gang var i påsken da han stakk fra bensinregningen ved Hydro Texaco på Gråmyra i Levanger

- Veldig pinlig , mente det svenske kongehuset.

I august 2005 var Kongen på vei til Stockholm i sin BMW da flere vitner så at han lå svært tett opp i bilen foran. Da bilen foran måtte stanse på grunn av en syklist var krasjen et faktum.

I april 2004 tråkket pappa Carl Gustaf både på gassen og i salaten. På vei hjem fra racerbanen Gelleråsbanan skal kongen ha kappkjørt med sønnen Carl Philip. Fartsgrensen på strekningen er 110 km/t, men Carl Gustaf skal ha dratt sin gule Porsche Carrera opp i nærmere 160 km/t.

Det svenske hoffet bekreftet den gang at Carl Gustav kjørte for fort, men hevder han bare holdt 120.