Mazda 1024,576
Mazda 1024,576

Trendy transport

Det ser kanskje ut som et romskip, men Mazdas nye designkonsept påstår å kombinere både mijøvennlighet og design. Og målgruppen er ung og urban.

Trenden med fancy måter å reise på har preget samfunnet i mange år allerede. Reisetrenden strekker seg fra det faktiske kjøretøyet du velger, og til kjøretøyets karakteristikker.

Et miljøvennlig kjøretøy, det være seg det buss eller tog, er mer trendy enn en gammel pick-up som skriker CO2 ut av eksospotta. Å bli observert i latterlig høy hastighet på skateboard nedover gata er mer trendy enn en god gammel sykkel.

urbanbanner-4
urbanbanner-4

Men noen gamle travere innen transportmiddeltrenden forsvinner aldri; vi nekter nemlig å gi avkall på at det er trendy å kjøre bil, samme hvor lite miljøvennlig det måtte være!

Og skal vi først kjøre bil, så la oss gjøre det med stil. De siste årene har Mazda nemlig vært som små hamstere i tredemøller når det gjelder design.

De har lirt av seg designbil etter designbil, til alles store glede. Bilene ser ut som noe Batman kunne reddet verden i, som James Bond har rappet fra Q-labs for tidlig, eller så oser de bare av $$$.

Les mer om Mazda her.

Og siste skudd på designstammen; «Kiyora».

designbil-460,100
designbil-460,100

- Kiyora, betyr ren og ekte på japansk og skal representere harmonien mellom kjøreglede, miljø- og sikkerhetstrekk, sier Mazda.

Den nye spacemobilen skal «skjære gjennom det urbane bybildet med vann som designtema». Hæ?

Bilen er myntet på unge og urbane og interiøret formelig skriker Ipod og bluetooth. Men hvem i alle dager har råd til dette?

urbanbanner-5
urbanbanner-5

For det er altså dyrt å være trendbevisst. Så fort longboards (red.anm ekstra langt rullebrett) ble erklært husrent for andre en skaterboys, har prisen bykset i været. Du finner alle slags folk på skateboards for tida; baggy bukser, hoods og headphones, eller Armani-dress, koffert og mobiltelefon. De kommer i alle former og farger.

De nye bilene til Mazda er myntet på baggy bukser, hoods og headphones, men det er Armani-dress, koffert og mobiltelefon som har råd til de. Så hva sier egentlig longboards og Batmobiler om livsstilen din?

urbanbanner-3
urbanbanner-3

Det handler om kronene dine. Spydspissen i moderne transporttrend har lenge vært ungdom på billige farkoster. Skateboard, sparkesykkel og rollerblades.

Den nye trenden, i den grad man kan kalle den ny, inviterer samfunnets mest miljøbevisste sosiale gruppe til å ta steget inn i CO2-klubben med middelaldrende bileiere.

Spørsmålet er om vi biter på kroken. Valgene man tar tidlig i livet har mye å si for fremtiden, og valget om å sverge til et utslippsfritt transportmiddel fremfor en Mazda er et stort steg på veien.

urbanbanner-2
urbanbanner-2

Det foreligger teknologi som kan gjøre reiser med bil til en sann fryd for naturen - vi kunne kuttet ut store deler av CO2 utslippene bare ved å plassere kronene våre riktig.

Slutter man å reise med lite utslippsvennlige biler vil presset om å utvikle f. eks teknologien bak hydrogenbiler øke betraktelig.

For ingen sier vel nei til en liten vannskvett i grøftekanten?