Bengt Eriksen  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Bengt Eriksen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Bengt Eriksen  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Bengt Eriksen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Bengt
Bengt
TA UTDANNING: TV 2s fotballekspert Bengt Eriksen mener at mange fotballspillere sløser med tiden.  (Foto: TV 2/)
TA UTDANNING: TV 2s fotballekspert Bengt Eriksen mener at mange fotballspillere sløser med tiden. (Foto: TV 2/)

- Forsvarer Gamst-vraking

Bengt Eriksen er ikke imponert over det Morten Gamst Pedersen har prestert på landslaget. Les hva TV 2s fotballekspert svarte leserne.

Se Norges første VM-kvalikkamp mot Island direkte på TV 2 eller direkte i TV 2 Sportens livesenter

Fredag var TV 2s fotballekspert Bengt Eriksen på plass for å svare på det du lurer på om det norske landslaget.

Les alle svarene nederst i saken

Island står på motsatt banehalvdel når Norge åpner VM-kvaliken på Ullevaal lørdag. De norske landslagsgutta har vært offensive før kampen, og er klar over at tre poeng må innkasseres på hjemmebane for å henge med i gruppe ni.

Tidligere i uken har Mini, Petter Myhre, Davy Wathne og Nils Johan Semb svart leserne.

Her er noen av svarene til Eriksen

- Synes du Gamsten bør vrakes?

- Morten Gamst Pedersen har ikke vært god på landslaget og vrakingen kan forsvares. Han spiller bra for klubblaget, så en dårlig fotballspiller er han ikke. Men landslaget har ikke klart å nyttiggjøre seg dette på en stund. Det går an å spørre hvorfor. Men akkurat nå, et døgn før Island-kampen, bør ikke det være noe tema.

- Burde ikke Norge ta ut de som er i best form, i stedet for å la Martin Andresen spille?

- Vi bør selvfølgelig ta med spillere som er i form, men: Ethvert lag må bestå av ulike typer, og disse typenes ferdigheter må utfylle hverandre for at det skal bli et lag. Som nevnt tidligere: Martin Andresen har ikke spilt godt i Tippeligaen. Han spiller fordi han har erfaring. Han ble brukt i generalprøven og litt fordi det kan diskuteres om alternativene i den rollen ville gjort det bedre. Å plukke ut det laget som har størst slagkraft til kommende kamp, er ikke så enkelt som skjele til dem som var best i forrige Tippeligarunde.

- Hva er det som gjør pølsene fra A. Idsøe i Stavanger så spesielle at du går glipp av Vikings målscorere i kampen du er satt til å følge i FotballXtra?

- De er laget med samme kjærlighet og lidenskap som ethvert godt fotballag. Løp og kjøp. Mentalt var jeg på vei fra Bergen til Stavanger akkurat da Viking scoret. Det beklager jeg, selvfølgelig. Gladpølsa anbefales.

Les også: - Norge slår Island
Les også: - Grindheim bør spille

Les også: Tror ikke på VM
Les også: - Tror Norge klarer det

Bengt Eriksen er inne i sin femte sesong som fotballekspert hos TV 2 Sporten. Han er utdannet økonom fra Norges Handelshøyskoles Kursvirksomhet (NHHK) og Oslo Handelshøyskole (nå: BI) samt Trener III (D-trener) fra Norges Fotballforbund (NFF).

Eriksen har tidligere spilt for Vålerenga og trent Drøbak/Frogn og Skeid.

Følg Norge i Fotballguiden. Full terminliste her!