Kjetil Rekdal  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Kjetil Rekdal (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/SCANPIX)
Rekdal
Rekdal

- Vålerenga gruer seg allerede

Kjetil Rekdal presenterte seg selv på Color Line Stadion.

Det var en tydelig offensiv og motivert Kjetil Rekdal som på bekreftet det TV 2 Sporten avslørte tidligere i dag : Han tar over Aalesund med umiddelbar virkning, og leder laget ut 2011-sesongen.

- Jeg garanterer at Aalesunds tabellposisjon vil se annerledes ut i 2011, fastso Rekdal.

Les også: Fansen jubler for Rekdal

Allerede 14. september leder han AaFK i i såkalt skjebnemøte borte mot HamKam.

- Dette er en stor utfordring, både når vi ser på tabellen og klubbens mål. Potensialet er stort og det er enormt med tilskuere som følger opp klubben. Aalesund kan bli en solid Tippeliga-klubb etter hvert, sier han.

- Vi har syv kamper på å berge et bedre utgangspunkt foran neste sesong. Det blir tøft. Aalesund har 0,6 poeng i snitt på de 15 poeng. Selv om vi dobler det, er det ikke sikkert vi klarer dette. Og i verste fall blir bare langtisplanen forskjøvet med en sesong. Men vi må ha tro på det. Hvis ikke kan vi bare gi fra oss poengene allerede nå.

Rekdal innrømmer at han har savnet trøkket rundt store fotballkamer.

- Mange vil lure på hvorfor jeg tok jobben. En grunn er at jeg nå kan fortsatt være i nærheten av to av mine barn. De bor bare 45 min unna. Et annet forhold er at jeg er fotballtrener.Og da alt kom på bordet, ble det fristende. Jeg har savnet å lede et lag på en hjemmebane med slikt trøkk vi har her. Dessuten ser jeg langsiktig på dette. Aalesund har mange gode unge spillere opp og frem, og de kan trenge gode råde fra en gammel ringrev som vært på toppnivå både i inn- og utland.

Rekdal har allerede fått henvendelser fra deler av fotball-Norge siden nyheten lekket ut i ettermiddag.

- Vålerenga kommer jo her. Og jeg har fått signaler på at Vålerenga gruer seg allerede, sier Rekdal.

Se tiltredelseserklæringen hans her:

261585