Familien Hagberg, i de beste familier
Familien Hagberg, i de beste familier

- Viktig å få støtte og veiledning

Marianne Bye og Berger Hareide fra Barne-, ungdoms- og familieetaten svarte på nettprat om familier med funksjonshemmede barn.

I mandagens utgave av «I de beste familier» møtte vi familien Hagberg. Der strever mor Susan og pappa Bjørn med å få hverdagen til å gå opp med et funksjonshemmet barn i huset. Malin på åtte år har diagnosen autisme og har slitt med epilepsi siden hun ble født.

Les svarene nederst i saken!

hagberg_230
hagberg_230

Nettprat

Etter programmet på mandag stilte avdelingsdirektør i Barne-, ungdoms- og familieetaten, Berger Hareide, og seniorrådgiver Marianne Bye i Barne-, ungdoms- og familieetaten til nettprat.

Etaten har tilbud om hjelp til familier med handikappede barn og fortalte mer om det på nettpraten. Kursene er for foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne, såkalte «Hva med oss»-kurs, hvor de kan få hjelp til å se på egen situasjon og styrke samarbeidet som foreldre.

Hareide er også selv psykolog og har skrevet flere bøker om barn.

Nettprat program 1: - Rollespill var veldig viktig

Nettprat program 2: - Vær bestemt!

Nettprat program 3: - Det nytter ikke å forklare alt

Fikk du ikke med deg programmet mandag? «I de beste familier» går også i reprise på TV 2 lørdag klokken 15.00. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo når du vil. (abonnement-tjeneste)

Les mer om «I de beste familier» her!