VAKKER: Marilyn Monroe var sin tids største sexsymbol (Foto: SNAP, © ep)
VAKKER: Marilyn Monroe var sin tids største sexsymbol (Foto: SNAP, © ep)

Se amatørbilder av Marilyn

Unike bilder funnet i Australia. SE VIDEO!

Se Marilyn-filmen i videovinduet over.

En amatørfilm fra Marilyn Monroe på filmsettet i komedien «Some Like It Hot» har dukket opp i Melbourne, Australia. 50 år etter at bildene ble tatt ble de funnet i et hus som var til salgs. Filmbiten har også med opptak av Tony Curtis, Jack Lemon og regissør Billy Wilder i San Diego i 1959.

Les også: Se Dorthe Skappels tabbe-video her

Marilyn Monroe var et ikon i sin samtid, og henger fortsatt som plakat på mange gutterom den dag i dag. Den 25. september skal filmen auksjoneres bort i Melbourne, Australia.

Marilyn Monroe (Foto: epa/scanpix)
Marilyn Monroe (Foto: epa/scanpix)

Vant Golden Globe

Marylin Monroe vant Golden Globe. for sin rolletolkning i filmen «Noen har det hett», som filmen heter på norsk. Filmen kom ut i 1959. De siste årene av livet hennes var preget av sykdom, personlige problemer og et rykte for å være upålitelig og vanskelig å jobbe sammen med.

Mystisk død

Omstendighetene rundt hennes død som følge av en overdose sovemedisin har vært preget av manglende beviser. Dødsårsaken ble satt til «sannsynlig selvmord», men muligheten for en uforskyldt overdose har ikke blitt utelukket. Marylin døde 5. august 1962 etter en utrolig karriere som skuespillerinne, sanger, filmprodusent, modell og sexsymbol.

Hun har fått sin egen statue i Haugesund, da enkelte hevder faren var fra vestlandsbyen.

Her leser du flere kjendisnyheter