Sharif fløy til retten

Hemmelighetsfull dekkonge ble enig med luksusbileier.

FREDRIKSTAD TINGRETT (NA24): I rundt 200 kilometer i timen fløy dekkbaronen Tommy Sharif til Fredrikstad tingrett for å møte Koenigsegg-eier Bård Eker i rettsmekling.

NA24 - din næringslivsavis

Etter snaue fire timer med saktegående mekling hadde partene kommet til enighet.

- Godt fornøyd
Tvisten sto om 1,3 millioner kroner som Sharif mente Koenigsegg skylder ham etter videresalg av luksusbilen. Den er dermed løst.

- Vi er godt fornøyd med resultatet. Hvor mye jeg fikk kan jeg imidlertid ikke si, sier en godt fornøyd Tommy Sharif til NA24.

Heller ikke motparten, industridesigneren og Koenigsegg-eier Bård Eker, ville fortelle hvordan tvisten ble løst.

- Vi kom tilenighet og er godt fornøyd med det, sier Bård Eker.

Kranglet i ett år
Bilkrangelen begynte i fjor sommer da Tommy Sharif kjøpte en Koenigsegg CCX for 6,3 millioner kroner. Avtalen var at bilen skulle leveres ferdig registrert og fortollet inn til Sharif i Norge. Innen da skulle Sharif betale fem millioner kroner i forskudd, mens de resterende 1,3 millioner kronene skulle betales ved overlevering.

Ting gikk imidlertid ikke slik de skulle, bilen ble levert på prøveskilter og allerede på jomfruturen på bilbanen på Rudskogen presterte Tommy Sharif å kjøre bilen i grøfta.

Det ene ledet til det andre og Sharif bestemte seg derfor for å selge bilen etter bare tre døgn. Etter litt frem og tilbake endte det imidlertid opp med at Koenigsegg solgte bilen for ham, selv om Sharif allerede hadde funnet en mulig kjøper i Tyskland.

Krasjet etter få timer
Bilen, som Koenigsegg til slutt solgte til den svenske H&M-arvingen Stefan Bengtsson, hadde imidlertid møt sin skjebne. Også Bengtsson slet med å kontrollere fartsmonsteret og etter bare 18 timers eierskap krasjet svensken med en søppelbil og totalvraket bilvidunderet.

Krangelen om pengene for bilen fortsatte imidlertid mellom Eker og Sharif lenge etter videresalget. Og det var først i september i år at Sharif fikk tilbake størsteparten av pengene Koenigsegg skyldte ham for salget. Men fortsatt manglet rundt 1,3 millioner kroner.

Eker har tidligere forklart at den summen Sharif vil ha for bilen ikke samsvarer med det den var verdt da de fikk den tilbake. Koenigsegg var nødt til å ta en totaloverhaling av hele bilen etter at Sharif krasjet på Rudskogen, og det kostet rundt én million ifølge Eker.

Sharif har tidligere både truet med å begjære Koenigsegg konkurs samt at han faktisk saksøkte Koenigsegg for det han mener er rettmessig hans.

- Tid er penger
Mandag havnet dermed krangelen i en rettsmekling i Fredrikstad tingrett. Sharif kjørte stil, og siden han ikke lengre hadde en rask bil lånte han seg like godt et helikopter.

- Tid er penger, derfor tar vi helikopter, sa Sharif før avgang.