Erik Mykland  (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)
Erik Mykland (Foto: Schrøder, Tor Erik/SCANPIX)

- Skulle tro det var Toska

Svein Mathisen raser etter at VG avslørte Erik Myklands telefonsamtaler.

Kristiansand/Bergen (TV 2 Sporten): Onsdag smalt VGs papirutgave opp et hovedoppslag på Erik Myklands angivelige narkohandel i 2006.

Avisen publiserte deler av en telefonsamtale som Mykland skal ha hatt med en - ifølge politiet - «kjent narkotopp», hvor Start-spilleren bestilte kokain.

Starts sports- og mediesjef, Svein Mathisen, reagerer med vantro.

- Jeg er inderlig sjokkert. Dette går ikke an. Dette er å trampe på personvernet, og det Erik Mykland har gjort i forhold er en fjert, sier Mathisen til TV 2 Sporten.

Se hele intervjuet med Svein Mathisen i videovinduet øverst!

- Her må politiet eller advokaten som har lekket dette rydde opp i eget reir. Dette er virkelig alvorlig. Vi kan ikke ha det slik i vårt lille norske samfunn, at telefonavlytting blir offentliggjort på denne måten. De som har lekket disse opplysningene må få sparken på timen, raser han videre.

Les også: - Myggen må trekke seg
Les også: Dansk støtte til Myggen
Les også: Slår ring om Myggen

Utelukker ikke anmeldelse
- Vil klubben gjøre noe nå?

- Vi må diskutere det, for det er noe av det groveste jeg har sett. Nå har Erik blitt straffet så hardt at jeg har ikke sett på maken. Skulle tro det var David Toska. Her kliner de saken utover flere sider, mens det som er hovedmannen blir sladdet. Du kan ikke se om det er mann eller kvinne, tordner Mathisen.

- Kan det være aktuelt for Start å henvende seg til Pressens Faglige Utvalg eller Spesialenheten for politisaker, for å få de til å etterforske internt?

- Jeg går ut fra at Starts advokat eller riksadvokaten slår i bordet, og får plassert disse politifolkene som patruljerende. Akkurat som Hermansen i Olsenbanden.

- Hvordan reagerer Erik selv på dette oppslaget?

- Han er jo helt sjokkert, og lurer jo på hva som har skjedd. Har han begått en dødssynd? undrer Mathisen.

Les også: Myggen siktet for kokainmisbruk
Les også: Se, han trener

- Kynismen har tatt over
Den tidligere storspilleren og landslagsprofilen erkjenner at saken skaper stor interesse fra media. Men Mathisen etterlyser hensynet til personvernet.

- Jeg har levd et langt liv som journalist selv, og skjønner at VG mener de sitter på en god sak. Men her tas det ikke hensyn til Myklands nærmeste familie. Her er det kynismen som har tatt over. Det så jeg også i den sausen som TV 2 banket sammen på nyhetssendingen i går (tirsdag), understreker han.

- Tror du dette vil påvirke Myklands eventuelle comeback?

- Jeg ser ikke bort fra det, men jeg tror ikke det. Vi skal stå dette av, slår han fast.

PS! Mykland trente ikke med Start-troppen onsdag siden han sliter med en vond akilles. I stedet var Risør-karen ute og syklet.