Oslo-råkjørere slipper unna

Hver tredje fartssynder som knipses av fotobokser i Oslo slipper unna bot.

Av totalt 11.051 fotograferte farstsyndere hittil i år, har 3.500 råkjørere i hovedstaden sluppet bot på grunn av elendig bildekvalitet.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende at så mange slipper unna. Men det er teknisk vanskelig å ta bilder gjennom frontruten på en bil, gode nok til at man kan identifisere føreren, sier politiførstebetjent Frode Andreassen i Trafikkseksjonen i Oslo-politiet til Aftenposten Aften.

Fotoboksen i Vålerengatunnelen er den mest aktive av boksene i hovedstaden, der 7.216 bilder er knipset så langt i år. 5.240 av disse bildene medførte forenklet forelegg for bilfører. I tillegg kommer 210 anmeldelser for for høy hastighet eller manglende førerkort.

Boksen som innehar andreplassen står ved Ring 3 ved Granfosstunnelen og har til sammenligning tatt 2.106. Fotoboksen på Mosseveien i nordgående retning har vært ute av drift i år, men er nå reparert og knipser igjen.

Vegvesenet opplyser til Aftenposten Aften at de ikke har fått tilbakemelding fra politiet om at boksene tar for dårlige bilder. I de fleste andre land hvor man har automatisk trafikkontroll (ATK), bøtelegges bileier, uansett hvem som faktisk kjører bilen.