Tom Nordlie  (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
Tom Nordlie (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

- Et godt valg

Nils Johan Semb tror Kongsvinger har fått rett mann i trenerstolen.

Tom Nordlie har fått i oppdrag å redde Kongsvinger fra nedrykk.

I øyeblikket er klubben fem poeng bak Alta, som er på plassen over den berømte streken. I tillegg har finnmarkingene åtte mål bedre målforskjell når det gjenstår ni kamper.

- Et godt valg
TV 2 Sportens fotballekspert Nils Johan Semb tror klubben har gjort et godt valg når de nå satser på Nordlie.

- Jeg har tro på at det kan være et godt valg for både Kongsvinger og Tom. Slik det er nå så er det en vinn-vinn-situasjon for begge parter, mener han.

Kjetil Rekdal tror Kongsvinger vil tjene mye på ansettelsen av Nordlie.

- Det er en spennende løsning Kongsvinger har satset på. Tom er Tom på godt og vondt. Han vil automatisk skape mye blest rundt seg og Kongsvinger, sier han.

Semb peker på Nordlies tidligere suksess i Adeccoligaen som en viktig faktor når høststormene raser over Gjemselunden, og det skal kjempes om poeng.

- Han har hatt bra suksess i Adeccoligaen. Han har gjort bra jobber med Odd, Sandefjord og Start. Tom kjenner ligaen godt. Det tror jeg er den viktigste årsaken til at han kan lykkes, sier den tidligere landslagstreneren.

- Spennende konstellasjon
Kongsvinger har på papiret et enklere program enn Alta i sine ni siste kamper. Men det mener Rekdal at blir helt uvesentlig.

- En skal ikke tenke så mye på programmet igjen når det er slutten av sesongen. Mot slutten jevner det seg ut. Da slår bunnlagene topplagene. I de fem første og de fem siste serierundene kan alle slå alle, sier han.

Rekdal gleder seg til å se resultatet av ekteskapet Nordlie-Kongsvinger.

- Det er en spennende konstellasjon. Vi får se hvordan det går.