Butt-siktet knyttes til forsvinning

Politiet gjenåpner forsvinningssak fra 1997.

Politiet vil gjenoppta den såkalte Stråbø-saken fra 1997, i forbindelse med etterforskningen av drapet på Zahid Mahmood Butt.

Den drapssiktede svogeren Mirza Ghulam Hussain leide ut leilighet til den forsvunnede Stråbø, og politiet utelukker ikke at den drapssiktede mannen kan ha hatt noe med forsvinningen å gjøre, skriver Stavanger Aftenblad

Siste vitne
Gjermund Stråbø (69) forsvant sporløst 24. oktober 1997 fra leiligheten i Lagårdsveien 7 som han leide av Hussain. Hussain var den siste som så mannen, og han har fortalt politiet at Stråbø da var på vei til fots mot sentrum. Stråbøs lommeboken ble senere funnet nesten tom i Museumsparken, noen hundre meter fra leiligheten.

Hussain er også den siste som har sett Butt i live. Han har fortalt politiet at han så Butt snakke med to unge menn, for deretter å dra av sted i to biler sammen med dem, dagen Butt forsvant. Politiet fester ikke lit til denne forklaringen.

Politiet utelukket i 1997 at Stråbø forsvant av egen vilje. Drap eller ulykke var alternativene som sto igjen, men dersom han hadde blitt utsatt for en ulykke, ville det trolig ikke vært vanskelig å finne liket.